Lorenzo bat el rècord del Circuit en el seu adéu de Yamaha

]Johann Zarco i Aron Canet eixiran des de la primera posició amb moto2 i Moto3, respectivament

Jorge Loren MotoGP Pole Position Grann Premio de la Comunitat Valenciana...

El pilot espanyol de l'equip Movistar Yamaha, Jorge Lorenzo, eixirà hui primer en la carrera de MotoGP que es disputa en el Circuit Ricardo Tormo. Lorenzo va aconseguir batre el rècord de pista que va registrar l'any passat en la volta que ell mateix va batejar com "la millor" de tota la seua carrera esportiva amb un temps d'1'29.401.

Lorenzo va assegurar que està, la seua última pole amb Yamaha, escuderia a la qual ha pertangut durant nou anys, ha sigut "molt especial", que s'ha sentit "molt còmode i confiat" durant tota la jornada amb els pneumàtics i la moto. "Esperem que les sensacions de hui (per ahir) es repetisquen. En la carrera lluitarem per a guanyar", ha declarat el mallorquí.

La primera línia de graella del Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana la completen el català Marc Márquez (Repsol Profunda Team) i l'italià Valentino Rossi (Movistar Yamaha Team), que van ser segon i tercer, respectivament.

Márquez, qui també ha millorat la pole de l'any passat de Lorenzo, ha assenyalat que Lorenzo "ha sigut molt fort ací" i que se sent satisfet amb el resultat perquè es troba bé en la moto. "Necessite espentar sobretot en la primera volta. Pujar al podi seria un bon resultat i no tenim res a perdre", ha conclòs el pilot de Repsol.

Rossi, per la seua banda, ha explicat que per a ell ha sigut un dia "complicat", perquè, segons ha dit, ha provat l'equilibri de la moto i este "no ha sigut suficientment fort". Demà espera gaudir de la carrera i poder lluitar pel podi.

En la categoria xicoteta, la primera posició li l'ha portat el pilot local Aron Canet (Estel Galícia 0,0), seguit pel sud-africà Brad Binder (Xarxa Bull KTM All) i el japonés Hiroki Ono (Profunda Team Àsia). El pilot de Corbera s'ha mostrat molt content en aconseguir la seua primera pole. "Ha sigut increïble. Intentaré acabar la carrera en el primer grup", ha confessat el valencià.

Els locals Jorge Navarro (Estel Galícia 0,0) i Vicente Pérez (Peugeot), pilote de l'escola del Circuit Ricardo Tormo, el Bressol de Campions, han sigut dècim seté i vinté primer, respectivament, després de patir sengles caigudes sense conseqüències greus.

Respecte a Moto2, la pole ha sigut per a Johann Zarco, pilote francés de l'All Motosport. El suís Thomas Luthi (Garage Plus Interwetten) i l'italià Franco Morbidelli (Estel Galícia 0,0 Marc VDS) completen la primera línia d'eixida.

"Hui (per ahir) he pogut fer bones voltes, però necessitem espentar una altra vegada i seguir intentant-ho per a obtenir la victòria", ha apuntat Zarco.

El pilot espanyol del Páginas Amarillas HP 40, Alex Rins, ha acabat cinqué, seguit de Julián Simón, sisé. Alex Márquez, per la seua banda, ha aconseguit la desena posició.

En el Bressol de Campions, ha tingut lloc la segona carrera del GP de València. Adrián Hortes ha guanyat en la categoria de PreMoto4 i Pedro Acosta, en MAXIGP 220 4t XL, on s'ha proclamat campió Yeray Ruiz. En MAXIGP 220 4t, la victòria ha sigut per a Daniel González.