L'encert del Monbus Obradoiro tomba al Valencia Basket (96-77)

1718_MOB-VBC Firmar ACB Photo - X. Cortizo (11)

Valencia Basket va començar la segona volta amb una clara derrota en la pista d'un Monbus Obradoiro (96-77) que va desquiciar a l'equip taronja amb un espectacular encert anotant 14 dels primers 18 triples que van intentar. Una plantilla sense bases va tractar de sobreposar-se a un ruixat que va començar en el segon quart però no va trobar l'encert suficient per a consolidar la seua reacció entre el final del segon acte i l'inici del tercer. I en eixe moment van ser Radovic i Spires els que li van fer mal a l'equip taronja per a encarrilar un triomf local que trenca la bona ratxa taronja davant este oponent. San Emeterio amb 17 punts i Pleiss amb 14 van ser els millors a Valencia Basket.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Tibor Pleiss. Dos triples de Radovic i dos tirs lliures de Pustovyi van donar una primera renda a l'equip local mentre l'equip taronja no encertava en el tir exterior i que va anotar la seua primera cistella amb un ganxo de Pleiss. El pivot alemany va assumir el protagonisme en atac en les primeres accions tant com a primera opció com després de rebot ofensiu. I després del primer triple taronja, obra de Doornekamp, Valencia Basket es va acostar a un punt (10-9 min.5). Matt Thomas i Joan Sastre van intercanviar cistelles i malgrat el alley-oop baixat per Pustovyi, un triple de l'escorta balear de l'equip taronja empatava el partit a 14. Un triple de Thomas i un mat de Spires van augmentar de nou la renda local a cinc punts, encara que San Emeterio amb una safata i un palmeig gallec que va acabar dins del seu propi cèrcol va posar a un a l'equip taronja. I malgrat la cistella de Bendzius, un 2+1 de San Emeterio deixava el marcador en empat a 21 al final del primer quart.

Una cistella amb addicional de Llovet i un triple de Thomas van tornar a donar sis de l'avantatge al Monbus Obradoiro, i encara que Green va anotar, un altre triple de Thomas va posar el 30-23 després de dos minuts de segon acte. L'equip gallec va arribar a posar-se onze a dalt després d'un triple de Corbacho, i després de l'intercanvi de cistelles entre Pleiss i Navarro, un 3+1 molt llunyà de Corbacho va col·locar el 40-27 en el marcador al pas pel minut 15. San Emeterio va anotar en la següent acció, però un Corbacho absolutament encès va ficar altres dos triples per al 46-29 (9/11 en triples en aqueix moment del partit). San Emeterio des de la línia de personal i Sastre en transició van traure un poc d'aigua, i encara que Navarro va trobar l’anella, Abalde en una acció personal, dos tirs lliures de Rafa Martínez i altres dos de Will Thomas ho van baixar fins al 48-39 amb el qual es va arribar al descans.

Una cistella des de la mitja distància de Abalde va ampliar el parcial taronja a un 2-12 i va obrir la segona meitat, encara que Radovic i un triple de Bendzius van retornar la renda gallega per sobre de la desena. Abalde va clavar el triple i Matt Thomas li va respondre en l'altre costat. Un mat després de robatori de Bendzius va portar a Vidorreta a parar el partit amb 58-44. Després de l'aturada, Rafa Martínez va encistellar el triple però Matt Thomas i Pustovyi van defensar l'avantatge local al pas per la meitat del tercer quart. Un espectacular mat de Abalde va encendre una millora taronja en defensa, però que no va venir acompanyat d'encert en atac, la qual cosa després de cinc punts seguits de Radovic deixava el partit en 68-50 al pas pel minut 27. L'intercanvi de tirs lliures i un alley-oop baixat per Spires deixaven el marcador en 74-56 amb deu minuts per jugar.

Un altre mat i un 2+0 de Spires van posar a l'equip taronja 20 a baix en el primer minut de l'últim quart, encara que els tirs lliures de Pleiss evitaven que la renda gallega augmentara encara més. Després del mat de Will Thomas, Sàbat va ficar el triple, una falta tècnica de Abalde li va donar un tir a Corbacho i el propi Corbacho va ficar el 14º triple en 18 intents per al 87-62. L'equip taronja va traure l'orgull i dos tirs lliures de Abalde, cinc punts seguits de Rafa Martínez i dos tirs lliures de San Emeterio van suposar un parcial de 0-9 que ja arribava massa tard per a canviar la sort del partit. I Corbacho va seguir amb el seu idil·li amb el triple, la qual cosa portava al fet que les cistelles de San Emeterio i Doornekamp només serviren per a maquillar el resultat, encara que els tirs lliures finals dels quals va disposar el Monbus Obradoiro van deixar el marcador final en 96-77.