I fora va tornar a la senda de la victòria

El València Basket guanya al Rio Natura Monbús Obradoiro per 75-92 en un partit molt complet

1617_RNM-VBC_ok

El Valencia Basket continua sumant punts lluny de casa. Esta vegada la 'víctima' va ser el Rio Natura Monbús Obradoiro qui, malgrat haver-se intentat aferrar al partit, es va veure dominat i superat pel conjunt taronja (75-92). Els de Pedro Martínez van dominar tot el partit donant mostres de la seua qualitat i deixant veure que partit rere partit aprenen dels seus errors. Una sòlida defensa, intensitat des de l'inici i un bon nombre d'encerts van propiciar que els valencians dominaren el partit des de l'inici encara que no van ser capaços de trencar-ho fins a l'últim quart. Va ser en els últims deu minuts quan onze punts seguits d'Antoine Diot i la seua connexió amb Dubljevic van fer les delícies dels aficionats. El Valencia Basket va tenir una actuació coral on el montenegrí va acabar amb 19 punts, Diot amb 15 punts i 6 assistències i Sant Emeterio i Sastre, amb 17 de valoració cadascun.

El conjunt valencià va saltar a la pista amb Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic en un quintet inicial que va aconseguir anotar la primera cistella de la trobada. Fins a 12 punts d'avantatge arribaria a tenir el conjunt valencià després d'un parcial de 0-7. Al final d'este primer quart el marcador reflectia un còmode avantatge per als visitants de 14-22. En el segon quart, el Rio Natura va aconseguir posar-se a sis punts gràcies a l'encert dels seus jugadors interiors però ni tan sols l'encert local després dels errors del Valencia Basket van aconseguir que els valencians cediren el seu avantatge. Al descans s'arribava amb 8 punts a dalt (30-38).

Els triples van ser els protagonistes de l'inici de la segona meitat. Dos de Dulkys contestats per un altre de Fernando San Emeterio i un anell passat de Sastre. El Rio Natura despertava però Sikma i Sant Emeterio es van encarregar de seguir sumant punts per als taronges que als últims deu minuts de partit arribaven amb un clar domini en el marcador 55-60.

Els últims deu minuts de partit van ser els que realment van servir per a l'enlairament dels taronges. Un d'Oriola va trencar l'acostament local de l'inici del quart, ja que Rosco Allen va eixir a la pista disposat a ficar als seus en partit i va deixar el marcador amb un desavantatge de 4 punts solament. No obstant això, Vives i Diot van ficar dos triples quasi consecutius que van tornar a donar oxigen als valencians (59-68 a set minuts llargs del final). Antoine Diot va assumir el comandament posant el 63-76 en el marcador i, a pesar que Rosco Allen seguia tirant del seu equip, el joc intel·ligent del conjunt taronja li va permetre augmentar l'avantatge fins als 14 punts. Els últims compassos del partit van servir perquè els taronges es lluïren, perquè Rafa Martínez es convertira en el segon màxim anotador de la història del Club en Lliga Endesa en superar a Nacho Rodilla, perquè Bojan Dubljevic fera créixer les seues estadístiques i es convertira en el màxim anotador del partit (19 punts) o perquè Vives i Sikma deixaren bocabadats als aficionats amb un alley-oop. Finalment el marcador va quedar sentenciat en un 75-92.