El Valencia Femení pateix la seua primera derrota davant el Levante

Levante UD Femení vs Valencia CF Femení

El Valencia CF Femení no va poder remuntar el 2-0 del Levante UD Femení i pateix la seua primera derrota en la Iberdrola Primera Divisió Femenina RFEF després d'onze jornades celebrades. Les de Cristian Toro van retallar distàncies al cap de 61 minuts de joc gràcies a una genialitat de l'argentina Banini, però no va ser suficient per a almenys empatar el partit.

El Valencia CF Femení va afrontar el derbi amb Endler en porteria, línia de quatre en defensa amb les habituals Joyce, Ivana, Nicart i N. Gaitán, Gio Carreras de migcampista defensiu, Zornoza i Swymanowski per davant de la 20 i, en zona d'atac, Banini, Aedo i Mari Paz de referència ofensiva.

El partit va arrancar amb moltes ganes per part de tots dos equips, amb els duels en carrera com els primers protagonistes. La primera ocasió més clara va ser per al Levante UD gràcies a un córner tret per Charlyn. Endler va evitar el gol olímpic. Corria el minut 11.

Levante UD Femení vs Valencia CF FemeníLes levantinistes cercaven la pilota en llarg i les valencianistes preferien arribar tocant. De nou les locals van posar en dificultats a les blanquinegres, en el minut 15. Esta vegada va ser M.J. Pérez qui ho va intentar amb un tret per sobre del travesser.

Va ser en el 19 quan Olivia va posar l'1-0 en aprofitar un rebutge després d'intervenció de Endler a llançament de falta. Un minut abans les d'Andrés Tudela ja havien estat prop d'avançar-se en el marcador.

El derbi s'acostava a la mitja hora i el Levante UD guanyava per punts. El Valencia CF Femení no acabava de trobar l'encert en la passada ni en la pressió. Les blaugranas, per la seua banda, confiaven contínuament en pilotes a Charlyn i M.J. Pérez.

Les de Cristian Toro no es trobaven còmodes. Les levantinistes van estar prop del 2-0 amb una rematada de cap de Maitane. Les blanquinegres, en el minut 42, a punt van estar d'aconseguir l'empat, però la rematada de cap de Nicart no va entrar per mil·límetres. El marcador ja no es va moure en la primera part.

Mari Paz, en el minut 47, quasi va posar l'1-1, però una vaselina sobre Noelia va ser treta per Olivia quan entrava en porteria. El Valencia CF Femení havia saltat a la gespa cercant igualar el derbi, però de nou el Levante UD va superar a Endler amb un gol de Carol a passada de Charlyn. 2-0 en el minut 52. Cristian Toro va moure la banqueta: Débora G. i Carol per Aedo i Swymanowski.Levante UD Femení vs Valencia CF Femení

Va ser la qualitat de les valencianistes, esta vegada personalitzada en les botes de Banini, la que acostara a les nostres a les locals. En el minut 61, la 19 va aconseguir el 2-1 amb un xut ajustat al pal esquerre de Noe Bermúdez. El derbi, no igualat en el marcador, sí que s'equilibrava anímicament.

Superats els 70 minuts el cansament també jugava. Les blanquinegres tenien més control perquè la possessió era seua. L'esfèric rodava més temps en camp local. Les de Cristian Toro van fer mereixements per a empatar.

Però els últims 10 minuts del derbi van passar molt ràpidament i el Valencia CF Femení no va poder evitar la seua primera derrota en la Lliga Iberdrola després d'11 jornades.