El València CF haurà de certificar la seua passada a quarts de Copa a Mestalla després d'empatar davant la UD Las Palmas (1-1)

Laspalmas-valencia copa

El València CF va aconseguir un empat en l'estrena de 2018 davant la UD Las Palmas en l'anada dels vuitens de final de la Copa del Rei, en un partit en el qual els de Mestalla van realitzar una gran segona meitat en la qual van ser molt superiors al seu rival i en la qual només li va faltar encert per a aconseguir un millor resultat de l'Estadi de Gran Canària. El gol de Rodrigo, després d'una gran acció ofensiva, posa l'eliminatòria molt emocionant que es decidirà a Mestalla.

Era un onze nou, amb jugadors menys habituals però igual d'importants per a l'esquema de Marcelino, qui confia en tots els integrants de la plantilla. Jaume en la porteria, Vezo i Lato, que estrenava el seu nou dorsal '15' en defensa, Maksimovicen el centre del camp i Nacho Gil en atac cobraven esta nit tot el protagonisme en esta espectacular competició del KO en la qual el valencianisme té posades moltes il·lusions esta temporada.

La UD Las Palmas va eixir extra motivada com era d'esperar amb la presència del nou tècnic Paco Jémez en la banqueta. Calia donar-ho tot en esta etapa per a fer-se un lloc en el seu onze. Per eixe motiu, l'arrencada va ser poc vistós, amb moltes imprecisions i sense control del joc per part de tots dos equips. Molts errors en la passada i poca precisió. Malgrat açò, els de Mestalla ho tenien més clar i s'acostaven més a l'àrea de ChichizolaUndiano Mallenco no va veure un enderrocament de David Simón a Santi Mina dins de l'àrea quan tractava de regatejar-li passat el quart d'hora, protestat pel davanter gallec. Jaume, per la seua banda, era un espectador més. El primer tret va arribar al caient de la mitja hora amb un tir des de fora de l'àrea de Zaza que va atrapar el meta canari.

Quan tot estava controlat, la UD Las Palmas, que no havia fet gens en la faceta ofensiva, es va avançar en el marcador després d'un centre de Borja que Calleri va rematar molt a prop. Era l'1-0 i els locals van celebrar el gol com si fóra el d'una final. El València CF va reaccionar bé i Santi Mina, des de fora, va voler sorprendre a Chichizola des de lluny, sense sort. Els minuts finals de la primera meitat van ser de color blanquinegre i Maksimovic, després d'una magnífica passada d'Andreas, li va pegar malament amb tot a favor. Per este motiu l'internacional serbi lamentara eixe error quan estava en una posició clara per a aconseguir l'empat. I no va haver-hi temps per a més.

Després del descans va entrar Parell per Kondogbia. L'objectiu, tenir creació de futbol i distribució de joc que en la primera meitat no s'hi havia oposat. El València CF va eixir amb molta intensitat i, molt ràpid, Nacho Gil es va inventar una gran acció que no va saber definir. Era un altre equip, més ambiciós, amb la pressió més alta en un intent de recuperar prompte la pilota i tancar al seu rival en la seua àrea.

Rubén Uría, hui primer entrenador davant l'absència de Marcelino, va ficar més pólvora amb Rodrigo a l'hora de joc. I gens més eixir va ser vertical i va cercar a la primera la porteria. I Zaza va barallar per una pilota, li'l va portar i va voler marcar per alt davant l'eixida de Chichizola que estava fóra de la porteria en una claríssima oportunitat. El gol havia d'arribar perquè el València CF era molt superior a la UD Las Palmas. I Guedes també va tenir el seu moment en Copa amb la idea de ser encara més ofensiu. Era posar el tot pel tot.

En el minut 71 Undiano Mallenco no va xiular una clara agafada de David Simón a Guedes quan tractava d'entrar en l'àrea. El portugués va protestar amb raó i l'àrbitre, davant la sorpresa de tots els valencianistes, va deixar seguir. Havia d'arribar l'empat. Ho mereixia el València CfZaza, en el minut 81, ho va tenir a prop, però el seu tret va pegar en un defensor.

Era un monòleg sense premi que va arribar en el minut 84 quan una perfecta triangulació Guedes-Lato-Rodrigo va acabar amb l'1-1 del davanter internacional espanyol. Onzé tant del '19' blanquinegre, tercer en este torneig. Per fi es va fer justícia en l'Estadi Gran Canària. I poc després Nacho Gil va cercar el segon i el peu de Bigas ho va impedir. Volia més davant un rival noquejat. Guedes demostra la seua classe en una acció ràpida que Zaza va voler definir. Al final, no va haver-hi efectivitat i el xoc va acabar amb un empat que deixa l'eliminatòria per a decidir a Mestalla.

Fitxa tècnica:

1. UD Las Palmas: Chichizola, David SimónGálvezBigas, Borja (Ximo Navarro, m. 73), Samper (Hernán Toledo, m. 88), Aquilani (J. Castellà, m. 63), Jonathan Vera, Momo, Tana i Calleri.

1. València CF: Jaume, MontoyaRuben VezoGaray, Lato, Kondogbia (Parell, m. 46), MaksimovicAndreas Pereira (Rodrigo, m. 59), Nacho Gil, Santi Mina (Guedes, m. 65) i Zaza.

Gols: 1-0. M. 36: Calleri. 1-1. M. 85: Rodrigo.

Àrbitre: Undiano Mallenco, del comité navarrés. Va amonestar a Gálvez, Ximo Navarro i Calleri de la UD Las Palmas, i a Zaza del València Cf.

Incidències: Partit d'anada de vuitens de final de la Copa del Rei, disputat en la nit del dimecres (21.00 hores) en l'Estadi de Gran Canària.