El València CF es classifica per a vuitens de Copa en repetir victòria davant el Zaragoza (4-1)

vlc_zaragoza_copa

El València CF va complir amb nota alta el tràmit de la sempre sorprenent Copa del Rei en repetir victòria davant el Zaragoza per 4-1, en una trobada en el qual Marcelino va donar continuïtat als seus homes d'este torneig i en el qual va repetir quasi el mateix onze de l'anada en La Romareda excepte l'entrada de Zaza per Orellana. Eixe bloc li va donar llavors el triomf per 0-2 a Zaragoza amb gols de Rodrigo i Parejo, de penal, i este dijous els artillers van ser Santi Mina, amb un doblet, Rober, que reapareixia un any després d'una greu lesió, i Ruben Vezo, a més de destacar el debut amb el primer equip del juvenil Ferrán Torres, una de les joies de l'Acadèmia VCF.

El Zaragoza va eixir per totes a la recerca d'un gol ràpid que li donara vida a l'eliminatòria, va jugar molt avançat, va pressionar molt i va voler no deixar maniobrar al seu rival. Però el València CF va ser deixant passar els minuts i en el 10 a punt va estar d'arribar el primer gol en una ràpida acció entre Andreas i Lato amb centre del lateral al qual no va encertar per poc Santi Mina. Era el primer avís dels de Mestalla, el segon en el minut 19 amb un remat d'Andreas que el meta Ratolí va buidar amb dificultat.

I com no hi ha dos sense tres, a la tercera va rebre el premi màxim. Este València CF està acostumant-se a ser letal en atac i en una ràpida contra Zaza li la va posar en safata a Santi Mina per a marcar l'1-0 de tret ras i ajustat. El xoc arribava a la mitja hora i els de Mestalla feien calor a una nit molt freda en la capital. Andreas no va voler ser menys que el seu company i en un eslàlom personal va voler sorprendre al meta des de lluny, però el seu tret va eixir fora per poc.

A partir d'eixe moment va ser ja un monòleg blanquinegre davant un rival que, açò sí, no li perdia la cara a un encontre i a una ronda ja molt costa amunt. Santi Mina, en el 44, va poder aconseguir el segon tant, però el seu cabéreu es va marxar a l'esquerra del meta. Així, amb l'1-0 en el marcador va acabar una primera part en la qual el València CF no va passar dificultats davant un voluntariós Zaragoza que va barallar, però sense cap perill ofensiu.

Després del descans, el València CF va seguir lluitant com si tot començara de zero i en el minut 52, un robatori de pilota de Zaza va poder ser el segon de la nit, però el seu tret amb la dreta després de regatejar al porter va donar en la xarxa de la porteria però per fora. I l'italià, amb ganes de marcar, es va inventar diversos regatejos per a xutar, Ratolí va buidar i Santi Mina, amb fredor, va aguantar i li va batre per baix per a fer el segon al caient de l'hora de joc. Set dianes del davanter gallec, amb doblet en Copa.

L'equip de Marcelino va mantenir la intensitat malgrat els canvis i Rober, que s'estrenava esta temporada, va marcar tot un gol en rebre la pilota, regatejar al central i batre amb l'esquerra a Ratolí. Millor debut impossible per a un jugador maltractat per les lesions. Mestalla era una festa i més encara quan el tècnic va fer debutar també al davanter juvenil Ferrán Torres, campió d'Europa i subcampió del món Sub-17.

Els compassos finals, amb Mestalla lliurat al seu equip, van anar d'autèntica bogeria amb moltes arribades en atac dels valencianistes i gols de Ruben Vezo per a fer el quart dels blanquinegres i de Pombo per al tant de l'honor del Zaragoza. Amb 4-1 es va acabar un xoc entretingut per a ser un tràmit i en el qual Marcelino va poder donar minuts als menys habituals.

Fitxa tècnica:

4. València CF: Jaume, Nacho Vidal, Gabriel Paulista, Ruben Vezo, Lato, Parejo (Carlos Soler, m. 61), Andreas (Rober, m. 62), Maksimovic, Nacho Gil (Ferrán Torres, m. 70), Santi Mina i Zaza.

1. Real Zaragoza: Ratón, Jesús Valentín, Simone Grippo (Zalaya, m. 74), Lasure, David Vicente (Delmas, m. 70), Javier Ros, Alain, Buff, Guti, Pombo y Vinicius (Rai, m. 60).

Gols: 1-0. M. 28: Santi Mina. 2-0. M. 59: Santi Mina. 3-0. M. 67: Rober. 4-0. M. 86: Ruben Vezo. 4-1. M. 87: Pombo.

Àrbitre: Melero López, del comité andalús. Va amonestar a Andreas del València Cf.

Incidències: Partit de tornada de Copa el Rei, disputat en la nit del dijous (21.30 hores) a Mestalla i que va registrar una bona entrada malgrat el dia, l'hora i el fred: 26.311 espectadors. Va amenitzar el partit la Unió Musical Centre Històric de València.