El València Basket va traure la casta per a fregar la victòria amb la punta dels dits (77-81)

El partit es va decidir en els últims segons després de diversos triples fallats del conjunt taronja

614769107563-2x3

Tal com Pedro Martínez havia pronosticat el partit va ser molt físic, dur, intens. El València Basket va patir la primera derrota en l'Eurocup (77-81), la segona en la temporada, de la mà d'un rival que va estar molt més encertat que ell en la pista. Eixe encert visitant, o desencert local més prompte, va aconseguir que el Hapoel Bank Yahav Jerusalem fóra quasi tota la trobada per davant en el marcador i que en els últims compassos quan la Fonteta somiava amb la remuntada, la botzina final els despertara quatre a baix en el marcador.

El València Basket va saltar en la Fonteta amb Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Ells, malgrat posar-se per damunt en el marcador a l'inici del quart, van anar els primers que van intentar dominar l'encontre. No obstant això, el Hapoel Bank Yahav Jerusalem prompte va agafar el control i es va portar al seu terreny el ritme de la trobada. El primer quart va ser un clar domini del conjunt d'Amar’e Stoudemire qui va aconseguir estar fins a nou per damunt en el marcador. No obstant això, el València Basket no perdia la perspectiva i aconseguia deixar el lluminós 16-20 en acabar els primers deu minuts de trobada. El segon quart va ser un poc més del mateix. El conjunt taronja no trobava la cistella, els errors en atac i també en defensa feien que els de Stoudemire van dominar el partit acabant la primera meitat amb un 36-41 en el marcador.

Després del descans el València Basket va començar a creure en les seues possibilitats malgrat estar sempre per davall en el lluminós. L'entrada de Romain Sato es va convertir en el principal revulsiu així com l'encert del capità, Rafa Martínez, qui va fer pujar els punts al marcador. Mancant 2:49 per a acabar el quart, el conjunt taronja va aconseguir empatar el partit a 56 després de diverses recuperacions de pilota de Sato i diverses cistelles del capità, tal com els havia demanat Pedro Martínez. No obstant això, el temps mort del Hapoel va fer que els de la Fonteta frenaren la seua ratxa i no aconseguiren marxar-se'n en el marcador. Al final, el tercer quart va acabar tres a baix (58-61).

L'últim quart començava igual que l'anterior. La parella Sato-Rafa Martínez va ser la que va mantenir al conjunt taronja en partit i després de diverses excel·lents accions, el València Basket es va posar per davant en el marcador després d'un triple del capità (66-64) faltant 7 minuts per a acabar el partit. L'acció dels valencians va ser contestada per un triple de Jerrels que va tallar la ratxa per a tornar a dominar en el marcador. Els últims sis minuts de partit van ser un estira-i-arronsa. 70-68 després de l'encert de Thomas, la cistella del qual va valdre el seu pes en or però, malgrat haver perdut la pilota en diverses ocasions, finalment Stoudemire va posar de nou al Hapoel un per damunt (70-71).

Els dos triples fallats, el primer de Diot i el segon de Rafa Martínez a escassos segons del final van deixar a l'equip amb la primera derrota en l'Eurocup. L'escàs encert en atac, sobretot des de la línia de tres, va ser un dels motius pels quals el València Basket no va ser capaç de dominar el marcador a pesar de la intensitat en defensa si els va donar opcions, sobretot en la segona part. Al final l'esforç del conjunt taronja no es va veure recompensat i va caure davant encertat Jerusalem per 77-81.