El València Basket va fondre el desavantatge (83-61)

Thomas en anotació i rebots i un genial Diot condueixen a l’equip a la victòria

1617_vbc-rbb-1

El València Basket va revertir ahir el seu inicial desavantatge físic per a convertir-se en just i sobrat vencedor del seu duel directe per un lloc i el cap de sèrie en la Copa del Rei. El que al principi podria suposar un desavantatge, que el tècnic rival coneguera a la perfecció el funcionament de l'equip, es va quedar res, igual que l'estat físic de la plantilla o les baixes de Sastre i Dubljevic. El primer quart del partit preveia certa igualtat en el marcador però en el segon quart i finalment en el tercer, el València Basket ens féu amb el sobrat control del lluminós principalment gràcies a l'adreça de Antoine Diot i el treball i l'encert de Will Thomas que van acabar amb 23 de valoració.

El primer quart va començar igualat en forces i ganes. Cap dels dos equips aconseguia desenganxar en el marcador. Les primeres cistelles van ser del conjunt taronja, però prompte el Bilbao va agafar la iniciativa encara que no aconseguia deixar arrere al seu rival, que mai va estar menys de tres punts per sota. Va ser en minut sis del primer quart quan Kravtsov va posar a un als locals (13-14), després d'un parell de minuts de contínues pèrdues va ser Rafa Martínez qui va col·locar al conjunt taronja per davant (15-14), Mumbrú li va retornar l'avantatge als de negre (15-16) i Diot empatava el partit a 16 i ho posava per davant 17-16 després d'anotar el segon tir lliure. Els vuit primers minuts de trobada predeien un partit complex, travat i igualat però gens més lluny de la realitat doncs el quart finalitzava amb un parcial de 7-0 (23-16).

En inici del segon quart el València Basket no va baixar el seu ritme i va seguir augmentant el parcial fins al 13-0 (28-16). Va ser llavors quan va aparéixer Thomas per a anar sumant en defensa, atac i punts en el seu caseller. No obstant això, el Bilbao no donava per perdut el partit i amb Mumbrú i Eric Michael en el camp anaven retallant distàncies no pels punts que anotaven sinó per la labor que realitzaven. De fet va ser este últim el que va trencar el parcial de 12-0 favorable al València Basket al cap de tres minuts d'haver començat la cambra el que va provocar el despertar del seu equip. Van passar els minuts i el conjunt taronja seria controlant els temps del partit malgrat arribar al descans amb tan sols sis punts d'avantatge (36-30).

Al tercer quart el València Basket va eixir un poc fred i d'açò es van aprofitar els homes de negre que van arribar a rebaixar la diferència a cinc punts amb el 46-41 en els primers cinc minuts però un triple de Rafa Martínez (49-41) tornava a desenganxar al seu equip doncs va encadenar de nou un parcial de 16-0 (62-42, min. 28) esborrant al Bilbao de la cambra i del partit, poques canastres més es van veure doncs la cambra va acabar amb el 64-43 en el marcador.

Els últims deu minuts va ser un clar domini del conjunt local arribant a aconseguir una diferència en el marcador de +24 (71-47, min. 33). Esta cambra va servir perquè el València Basket provarà passades, assistències, canastres... i a pesar que es va fallar molt, el fet de tenir el partit controlat va fer que els xics de Pedro Martínez provaren coses noves. Diot (8 pt, 8 asis) i Thomas (15 pt, 14 reb) van acabar el partit amb 23 de valoració pel que van anar els més destacats però que si s'atén a les estadístiques, tots van sumar en un gran partit que va finalitzar amb un 83-61 en el marcador.