El Top 16 ja compta amb el València Basket

Amb la victòria d’ahir (60-86) davant el ratiopharm Ulm el conjunt taronja ja té la seua plaça en la següent ronda de l’Eurocup

Hauptrunde, 6. Spieltag, ratiopharm ulm vs. Valencia Basket Club, Saison 2016/2017, Eurocup, 16.11.16

El València Basket segueix fent xicotets passos de gegant per a aconseguir els objectius. Amb la victòria d'ahir davant el ratiopharm Ulm en la seua casa (60-86) té assegurada matemàticament la seua passada al Top 16 de la 7DAYS Eurocup. En un partit molt complet, el conjunt taronja va demostrar una gran solidesa en defensa el que li va propiciar frenar l'intent de remuntada del conjunt alemany. Fernando San Emeterio, Romain Sato i Slava Kravtsov van ser el que van brillar en un partit en el qual tots i cadascun dels jugadors van aportar el seu gra d'arena.

Guillem Vives, Joan Sastre, Romain Sato, Luke Sikma i Slava Kravtsov van ser els primers a xafar una pista en la qual el pivot ucraïnés va manar amb mà ferma en una primera part que el conjunt taronja va dominar sense problemes. La primera cistella i les següents queien del costat valencià per a posar un parcial d'eixida de 0-11 abans que es compliren els tres primers minuts. Els primers punts alemanys van arribar traspassat l'equador del quart amb un triple de Braun. Quan faltava un minut per a acabar este quart, Thomas i Rafa Martínez posaven el +15 en el marcador que finalment es va tancar amb un 9-24.

La falta d'encert del conjunt alemany, sobretot en el tir de 2, va ser una constant que aprofitava el València Basket per a anar sumant avantatge. El ratiopharm Ulm retallava distància des de la línia de 3 fins als 6 punts però prompte la diferència tornava a pujar sense deixar respirar ni pensar als locals. Al final del segon quart va ser quan Günther va poder generar un poc de joc i Morgan aconseguia anotar des del tir lliure però el conjunt taronja va ser capaç de mantenir la renda i arribar al descans amb un +11 en el marcador (34-45).

La segona part va ser més del mateix doncs Slava Kravstov, que tornava a la pista després d'haver-se carregat de faltes en el segon quart, tornava a imposar la seua llei. Amb cinc punts seguits el pivot va augmentar la renda taronja, que després d'un triple de Sato es va posar en 36-53 (min. 23) i amb un parcial d'eixida de 2-12 l'avantatge va arribar fins als 21 punts. Només els triples de Braun i Hobbs frenaven alguna cosa als valencians que de la mà de Sato, Oriola i Sikma seguien augmentant la diferència. Mancant dos minuts per a acabar el tercer acte el marcador era de 44-64, els locals ho van intentar però un triple del capità taronja deixava el marcador en 49-67.

Els últims deu minuts van ser una lluita del ratiopharm Ulm para no regalar fàcilment la victòria pel que es va aprofitar de les pèrdues de València Basket en l'inici de l'últim quart arribant a estar tan sols deu a baix en el marcador. No obstant això, la defensa taronja va millorar i Sant Emeterio va tornar a deixar fluir la seua màgia per a despertar de nou a l'equip. Kravtsov i Vives van retornar l'avantatge als 16 punts (57-73). Amb l'excel·lent defensa posada en pràctica ahir pels de Pedro Martínez, avortant la possible remuntada dels locals, i l'encert de tots en general van deixar el marcador en el definitiu 60-86 que segellava la passada al Top16.