El Levante passa la primera prova contra el Numància (0-1)

L’equip granota guanya pel compte mínim en Sòria en el seu debut en la Divisió de Plata

El Levante confirma la seua pretemporada: va guanyar per 0-1 el seu primer partit en LaLiga 1|2|3 contra el Numància, a més de visita. Els primers minuts del partit van ser travats, amb faltes d'un i un altre equip, i intents d'Insa i el Chema Rodríguez que quasi es van convertir en gol.

El joc va seguir el seu curs amb l'ombra del joc brusc i targetes grogues, més algun intent aïllat del Numancia. El migcamp i la davantera del Levante va estar prou movedissa, entre ells, Martins, que abans que acabara la segona part, va intentar als 42’ però sense èxit. El primer temps va concloure amb empat a 0 que s'obriria després del descans.

En la segona part es va fer evident el que venia succeint des dels últims minuts; en la rereguarda els defenses llevantins protegien la seua porteria amb recel, fracció de l'equip que es va convertir en garantia de l'entrenador Muñiz, de passat sorià. Per als segons quaranta-cinc minuts va eixir Verza i va entrar Campaña, un dels bons fitxatges per a la temporada 2016-2017 i que no ingressaria en va.

Va ser als 52’ quan es va produir el segon canvi blaugrana i unes de les decisions definitives: va eixir Martins per Jason. Després d'un intent de Julio Álvarez per al Numància que Remiro va poder controlar sense problemes, va arribar el minut 59 i amb això el gol de Jason, qui va rebre d'Espinosa després d'una gran acció de Campaña.

Quedava mitja hora per al final, el panorama podia complicar-se per al Levante per la doble groga que va enviar a Toño als vestuaris. Tanmateix, la defensa llevantina i el porter, de gran partit, no van afluixar el ritme tot i el seu problema numèric i així i tot seguia arribant a dalt, així com el Numància podia atacar més lliurement en els últims 15 minuts.

Des d'ací, l'àrbitre González Forts —que va pujar a la Categoria de Plata en 2012— es va fer decisiu: als 83’ van ser expulsats els del Numància, Medina i Pedraza, els qui recentment havien entrat després de decisió tècnica de Arrasate. Si bé van ser quatre els minuts de descompte, no va haver-hi majors perills fins al final.

Els granotes van ser a guanyar a l'estadi Los Pajaritos en Soria davant 3000 espectadors i van aconseguir el seu objectiu. Com ha dit l'entrenador asturià, que en aquesta ocasió va realitzar literalment els canvis exactes, ara només queda seguir pas a pas en el camí les grans metes. Per descomptat, sense preocupar-se pel futur.