Defensa i lluita per a véncer en la tornada de Shurna (71-58)

Pierre Oriola va salvar el segon quart i l'equip al va completar va rematar en l'últim

_ap_3692
_ap_3692

Valencia Basket es manté invicte i suma el seu cinqué triomf en el Top16 de la 7DAYS Eurocup després d'imposar-se al Cedevita Zagreb (71-58) amb una treballada victòria forjada des de la defensa del col·lectiu. Pierre Oriola (13 punts) va traure amb la seua energia a l'equip d'un mal moment en el segon quart i l'equip taronja va apretar les dents en defensa en l'últim quart per a assegurar l'onzena victòria consecutiva de l'equip taronja en la 7DAYS Eurocup.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Slava Kravtsov. El pivot ucraïnés, San Emeterio, Sikma i un triple de Antoine Diot amb un encert cadascun van permetre a Valencia Basket començar el partit amb un parcial de 9-0 que van tallar Zganec i un 2+1 de Bilan. San Emeterio i Sikma van mantindre per davant a Valencia Basket davant un Cedevita que seguia recolzant-se en els seus interiors. Quan Boatright i Shurna es van unir a l'aportació ofensiva, Cedevita va empatar el partit davant un Valencia Basket desencertat en el tir exterior. Van Rossom va trencar la sequia amb una cistella de mitja distància, però dos triples consecutius de Shurna van col·locar en el marcador el 15-19 amb el que es va arribar al final del primer quart.

El festival ofensiu de Shurna va allargar la renda croata fins als huit punts davant un Valencia Basket amb problemes per a anotar però que es defensava i aconseguia segones opcions carregant el rebot ofensiu. Diot des de la mitja distància i una cistella baix l’anella d'Oriola van col·locar el 21-25 en el marcador. Malgrat un 2+1 de Bilan, la dinàmica ofensiva del quadre taronja va millorar després del temps mort i va trobar l’anella de la mà de Sikma i Oriola en dues ocasions per a retallar. I una esmaixada després de robatori de Antoine Diot portava a Mrsic a parar el partit amb 29-30. L'energia de Pierre Oriola proporcionava una altra cistella després de rebot ofensiu i dos tirs lliures que posaven per davant a Valencia Basket en dues ocasions. Boatright i James mantenien als seus en partit, però el show d'Oriola (12 punts en el segon quart) deixava el marcador en 35-34 en arribar a l'intermedi.

Bojan Dubljevic, anotant o assistint amb una passada de fantasia a Vives, va protagonitzar l'ofensiva taronja en l'inici de la segona meitat per a un parcial que va arribar a ser de 16-4 i que va posar cinc a dalt al quadre local. Shurna era l'únic que trobava l’anella en el seu equip i San Emeterio va agafar el relleu amb una cistella i un 2+1 marques de la casa per a ampliar la renda. Valencia Basket va tancar la seua anella i una safata en transició de Sastre va portar a Mrsic a parar el partit amb 46-36 després de només tres minuts de segona meitat. L'entrada de Kravtsov va dotar de més intimidació a la defensa taronja i un triple de Vives va posar el +14 per a Valencia Basket (52-38 min.26). Un 2+1 de Bilan i cinc punts seguits de Katic van reactivar l'atac croat i encara que Kravtsov va esmaixar amb contundència, Shurna i Kruslin van posar 54-49. Quan més apretava Cedevita, Sato va defensar per damunt de l’anella i Oriola li va traure la falta a un Bilan que va posar a quatre als seus. Un palmeig de Sato deixava el marcador en 57-51 amb deu minuts per jugar.

En un inici d'últim acte marcat per fortes defenses i moltes faltes personals, un 2+1 de Dubljevic va equilibrar la cistella de Katic i una acció individual de Sastre va posar el 62-53 a sis minuts per a acabar. San Emeterio va posar el +11 abans que Bilan tallara amb dues cistelles seguides la sequera anotadora dels seus. Però Valencia Basket va tornar a encadenar dues bones defenses i va anotar de la mà de Sastre en transició i amb un ganxo de Dubljevic per a entrar onze a dalt als últims tres minuts. L'equip taronja no va alçar el peu de l'accelerador defensiu i va tancar la seua anella per a acabar matant definitivament el partit amb un parcial final de 7-0 amb Sikma i Sastre com a protagonistes que va deixar el marcador final en 71-58.