25n
25N
25N

Ca la Vila acull una exposició dedicada al pintor José Manaut

Ca la Vila acull una exposició dedicada al pintor José Manaut
10/07/2020 -

L’exposició “José Manaut: de l’exili a Edeta” es podrà visitar fins al pròxim 28 d’agost a Llíria. La mostra va ser inaugurada ahir a Ca la Vila amb la presència de l’alcalde Manolo Civera, la filla del pintor Stella Manaut, el director territorial de Presidència de la Generalitat Francisco Molina i el comissari de l’exposició Jaume Penalba.

Manolo Civera va manifestar el seu desig que aquesta mostra “contribuïsca a potenciar, a la seua ciutat natal, la difusió de la figura i obra de l’artista Josep Manaut Viglietti, per a continuar així reivindicant als nostres il·lustres edetans i no queden en l’oblit”. A més, espera que aquest siga el primer pas “per a poder comptar en el futur amb un espai museístic estable, al nostre municipi, dedicat a un dels pintors valencians més destacats”.

“José Manaut. De l’exili a Edeta” ofereix una aproximació al llegat artístic de Manaut amb pintures de diferents etapes creatives.

L’exposició es podrà visitar durant el mes de juliol de dimarts a divendres, en horari de 19.00 a 21.00 hores. El mes d’agost, caldrà fer-ho amb cita prèvia telefonant al 962790433 de 9.00 a 14.00 hores. L’aforament d’accés a la sala està limitat a un màxim de 20 persones.

José Manaut

Josep Manaut Viglietti (Llíria, 1898-Madrid, 1971) va desenvolupar pràcticament tota la seua trajectòria professional entre València i Madrid i va ser un destacat deixeble de Joaquín Sorolla. Els anys a París, les seues llargues estades a la capital d’Espanya i els seus continus viatges per les principals ciutats europees, revelen a un artista d’àmplia formació l’obra del qual s’emmarca en el que podríem denominar un naturalisme arrelat al realisme paisatgístic de finals del segle XIX i les primeres dècades del XX.

A més d’artista, es va convertir en un intel·lectual fortament compromés amb la societat a través de la formació, la cultura i la ideologia. La seua obra permet realitzar un viatge pels moments clau de la història d’Espanya del segle XX, plasmant l’educació artística i la cultura de la Segona República, la repressió de la Guerra Civil i la vida a la presó amb el corresponent exili interior.

Els seus últims anys els va viure entre la Malva-rosa i Llíria, pintant fantàstics paisatges i retrats, alguns dels quals es poden contemplar en l’exposició inaugurada ahir a Ca la Vila.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =

bombers
bombers