Quart de poblet

El conseller d'Habitatge i l'alcaldessa de Quart de Poblet visiten la Casa de la Cultura després d'una rehabilitació que ascendeix a quasi 600.000 euros

La Generalitat ha invertit 500.000 euros i l'Ajuntament aproximadament 100.000

1 minut

Part de la corporació municipal de l'Ajuntament de Quart de Poblet

La Casa de Cultura de Quart de Poblet obri les portes amb una rehabilitació quasi integral i que ha respectat els elements d'aquest edifici històric.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha visitat, al costat de l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, la finalització de la segona fase de les obres que, dins del programa Actuacions Urbanes, s'han desenvolupat en el municipi. Es tracta de la restauració de la Casa de la Cultura, la qual cosa ha suposat la rehabilitació d'un edifici de patrimoni municipal de caràcter social, cultural i històric.

El vicepresident ha destacat que és una actuació el principal objecte de la qual és "la recuperació d'espais públics de qualitat per a la ciutadania i que, a més, és una proposta que potencia les perspectives de gènere i la integració social". Així mateix, ha ressaltat la importància que té que les persones de Quart de Poblet "disposen d'instal·lacions per a dur a terme molts aspectes del seu oci i la seua vida cultural".

Per part seua, Carmen Martínez ha agraït la visita i l'ajuda econòmica de la Generalitat perquè "un edifici emblemàtic i històric, que és l'eix de la vida cultural del municipi. Era una cosa fonamental posar-ho a la disposició de la ciutadania en unes condicions que reunisquen les últimes tecnologies en construcció i eficiència energètica i que augmenten el confort dels quarters i quarteres".

En la visita a la Casa de la Cultura han acompanyat a Héctor Illueca i a Carmen Martínez el director general de Qualitat i Rehabilitació, Alberto Rubio, la regidora de la Casa de la Cultura, Cristina Mora i el regidor d'Urbanisme, Juan Medina.

L'immoble, que forma part del patrimoni local, va ser la residència a la fi del segle XIX de Juan Bautista Valldecabres Rodrigo, president de la Diputació de València, diputat en les Corts Valencianes i senador del Regne. La rehabilitació integral està dividida en quatre fases. La primera es va desenvolupar en 2018, quan es va actuar a la Torre Miramar i es van eliminar barreres arquitectòniques, entre altres qüestions, amb un pressupost de 270.000 euros.

En l'actualitat, acull un espai expositiu d'art, arqueològic i etnològic, una sala d'actes, les dependències municipals administratives relacionades amb l'àrea de cultura, a més de diferents usos socials com a aules de formació a immigrants.