caixa popular

Bussejadors de l'Armada neutralitzen un projectil d'artilleria a València

Intervenció d’un Grup Especial de Desactivació d’Explosius (GEDE) de la Unitat de Bussejadors de Mesures Contra Mines l’Armada

Bussejadors de l'Armada neutralitzen un projectil d'artilleria a València
21/09/2017 -

Un Grup Especial de Desactivació d’Explosius (GEDE) de l’Armada que el compon personal especialitzat de la Unitat de Bussejadors de Mesures Contra Mines (UBMCM) de Cartagena, ha neutralitzat este matí un projectil d’artilleria de 64 centímetres de longitud i 200 mil·límetres de calibre a un quilòmetre mar endins de la platja de la Malva-rosa a València.

El projectil va quedar enganxat en les xarxes d’un pesquer en la vesprada d’ahir dia 20 de setembre. La tripulació del pesquer va avisar a la Guàrdia Civil i després d’activar-se el protocol reglamentari per a este tipus de situacions, des del Centre d’Operacions i Vigilància d’Acció Marítima de l’Armada (COVAM) a Cartagena, se li va recomanar al pesquer que dipositara de nou el projectil en el fons del mar en una zona de poca profunditat i a un quilòmetre de la costa de la platja de la Malva-rosa de València. Mentrestant, es va engegar el protocol d’activació del GEDE per al seu trasllat immediat al lloc de l’incident.

Per a la intervenció es va explicar en tot moment amb la col·laboració de la Guàrdia Civil que va recolzar esta intervenció amb embarcacions i bussejadors, així com de la Comandància Naval de València.

És de significar, que s’han emprat càrregues especials en la neutralització d’estos artefactes per a aconseguir afectar el menys possible al medi ambient.

Les Unitats de Bussege de l’Armada compten amb el personal especialista en desactivació d’artefactes explosius submarins (EOD Sub) i bussejadors amb especialització en tècniques de neutralització de mines, els únics capacitats per a realitzar este tipus de comeses.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 17 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats