25n
25N
25N

El 'Bus de la Llengua' arriba a la Ribera com a promoció social del valencià per a la "equitat lingüística"

El 'Bus de la Llengua' arriba a la Ribera com a promoció social del valencià per a la "equitat lingüística"
20/02/2019 -

El ‘Bus de la Llengua’ arriba a les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa com a promoció social del valencià i en una aposta per la diversitat lingüística i la cohesió social com a “valors bàsics” per a la consecució de la “equitat lingüística”.

El bus, que forma part de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’ de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, arriba a la Ribera després de passar per les localitats de Cullera, Sueca i Carcaixent, i continuarà el seu recorregut per Alzira, Algemesí, L’Alcúdia, Carlet i Alginet.

En total, es preveu la visita de més de 2.000 escolars, a més del públic general, avança la Generalitat Valenciana en un comunicat.

La campanya institucional té per objectiu la promoció social del valencià i està fonamentada en els principis que inspiren la política lingüística de la Generalitat, que aposta per la diversitat lingüística i la cohesió social com a “valors bàsics” per a la consecució de la “equitat lingüística”.

L’autobús, un dels elements de promoció de la campanya, compta amb la presència de dos monitors encarregats d’organitzar els tallers dissenyats per a dinamitzar les visites, tant per a centres educatius com per al públic general.

La finalitat dels tallers és motivar i divertir als participants, per la qual cosa cada proposta té en compte tant el component didàctic com el lúdic. Amb el bus es promou la diversitat lingüística mitjançant jocs i concursos que cerquen la complicitat del públic.

L’autobús també disposa de ‘marxandatge’ de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’, com a samarretes, bosses, xapes i llapis, per als visitants i centres educatius que participen en els tallers.

DOS NOUS TALLERS

D’altra banda, el bus té dos nous tallers en els quals els visitants poden gaudir jugant en valencià. En el taller ‘Recorda la imatge’, per a alumnat de 1r. i 2n. de Primària, cada equip ha de formar parelles amb dues peces de goma EVA: una peça tindrà la imatge i l’altra peça tindrà la paraula escrita que fa referència a la imatge.

Per torns, un jugador de l’equip girarà dues peces de goma EVA: si són la parella, les agafarà; si no són la parella, les tornarà a girar de cap per avall i haurà de memoritzar-les. La resta de l’equip li pot ajudar a memoritzar i a formar les parelles. Si el jugador perd el torn, ho cedirà a un altre equip.

El segon nou taller, ‘Paraules’, està pensat per a alumnat de Batxillerat o públic adult. És un joc per equips en el qual es formen paraules amb lletres imantades sobre una pissarra. Els jugadors de l’equip han de formar una paraula en la pissarra per a intentar aconseguir el màxim nombre de punts possible.

Durant 2018, el ‘Bus de la Llengua’ ha recorregut un total de 10.007 quilòmetres i ha visitat 90 localitats. A més, ha estat obert 1.043 hores, la qual cosa ha permès la visita de 16.826 escolars de 209 centres valencians i 2.137 persones en les hores específicament reservades per a públic en general.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus