caixa popular

El bus de la llengua recorrerà els carrers de València en Falles

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha donat la benvinguda hui a esta iniciativa, l’objectiu de la qual és “normalitzar i dignificar l’ús del valencià”

El bus de la llengua recorrerà els carrers de València en Falles
12/03/2018 -

Des d’este matí i fins el diumenge que ve, dia 18, el Bus de la Llengua recorrerà els carrers de la ciutat de València, en coincidència amb la setmana de Falles. El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha rebut hui davant de l’Ajuntament l’autobús, que forma part de la campanya “Sempre teua. La teua llengua”, que impulsa la Conselleria d’Educació i Cultura.

Campillo ha manifestat la seua satisfacció per la presència del vehicle en els nostres carrers, i ha agraït la iniciativa al director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, el qual ha participat en l’acte de benvinguda. El regidor ha recordat que, des de l’any 2015, l’Ajuntament està promocionant “amb normalitat” l’ús de la llengua, “que –ha assegurat- estava molt amagada en la nostra institució”; i ha destacat el caràcter obert de la ciutat de València, “una ciutat que, precisament, dóna nom a la nostra llengua, el valencià”, ha destacat.

Per fer possible el pas del Bus de la Llengua pels carrers en les pròximes jornades han treballat de manera coordinada diverses Regidories, com Mobilitat Sostenible i Protecció Ciutadana, que han fet possible que el vehicle puga circular estos dies, “que són de molta activitat, amb carrers tallats i restriccions al trànsit, i cal determinar per on i com pot moure’s el bus”, ha explicat el regidor Campillo. Des de la seua Regidoria, Govern Interior, s’ha coordinat el contacte amb la Conselleria per a concretar el calendari d’activitats.

De fet, tal com ha explicat el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, l’autobús estarà esta setmana en València, però hi tornarà novament a l’octubre, amb l’objectiu de realitzar tallers educatius, i ampliar la seua presència també en les zones de centres comercials. L’itinerari de l’autobús este matí inclou la plaça de l’Ajuntament, l’avinguda del Marqués de Sotelo, els carrers Xàtiva i Guillem de Castro (amb parada junt amb els Jardins de l’Hospital), Blanqueria, Torres dels Serrans, carrer del Pintor López, la Glorieta i carrer Colom. Al llarg dels pròxims dies, el vehicle recorrerà punts diversos de la ciutat, des de l’avinguda de Tres Creus fins a L’Albereda, des de les Grans Vies fins a l’avinguda del Primat Reig, entre altres molts.

La campanya va arrancar la setmana passada a la ciutat de Castelló, en el marc de les festes de La Magdalena, i està previst que recórrega més de 100 municipis de tota la Comunitat. Sergi Campillo ha manifestat la seua satisfacció per la posada en marxa d’esta iniciativa: “esperem que molts valencians puguen conéixer esta campanya i, sobretot, que ajude a dignificar l’ús de la nostra llengua”.

Per la seua banda, Rubén Trenzano ha agraït la implicació i bona acollida de l’Ajuntament de València, i ha subratllat la importància de les llengües com a elements que servixen “per a construir ponts i no torres”. Esta campanya institucional té per objectiu la promoció social del valencià i es fonamenta en els principis de la diversitat lingüística i la cohesió social com a valors bàsics per a l’èxit de l’equitat lingüística. Tal com han explicat els seus promotors, “el Bus de la Llengua permet que les entitats i ajuntaments de cada localitat puguen participar activament en la promoció de la nostra llengua, partint de la realitat sociolingüística de cada un dels territoris, i connectarà als valencians i valencianes de totes les comarques”.

BUS DE LA LLENGUA. ITINERARIS PER LA CIUTAT DE VALÈNCIA

Dilluns 12 de març

10-11h Ajuntament, façana principal plaça de l’Ajuntament
11-13h Marqués de Sotelo, Xàtiva, Guillem de Castro (parada, a la banda del Jardins de l’Hospital), Blanqueria, Torres dels Serrans, Pintor López, la Glorieta, Colón
16-19h Plaça de Manuel Sanchis Guarner, avinguda d’Ausiàs March, redona dels Hams, Antonio Ferrandis, pont de l’Assut de l’Or, centre comercial Aqua (parada)

Dimarts 13 de març
10-13h Avinguda del Regne de València, pont del Regne, Avinguda de França, passeig de l’Albereda, parada façana principal de l’edifici municipal deTabacalera, Amadeu de Savoia, 11

15-19h Ciutat de les Arts i les Ciències (parada, Palau de les Arts Reina Sofía, revolta d’entrada, portes autobús cara a la vorera. Lliurament premis falles de la Generalitat)

Dimecres 14 de març
10.30-13.30 h Passeig de l’Albereda, avinguda d’Aragó (parada
prop de l’eixida del Metro-Aragó o esplanada de la sénia), avinguda de Blasco Ibáñez

16-20 h Gran via del Marqués del Túria, gran via de les Germanies, túnel, gran via de Ramón y Cajal, gran via de Ferran el Catòlic, pont d’Ademús, Nuevo Centro (parada avinguda Pius XII, 2)

Dijous 15 de març
10-14 h Avinguda de Catalunya, avinguda del Primat Reig, Peset Aleixandre, General Avilés, Mestre Rodrigo, Pérez Galdós, Peris i Valero, Amado Granell (General Urrutia), avinguda de la Plata, Museu Faller (parada plaça de Montolivet, 4)

16-18 h Avinguda del Cid, Tres Creus, Espai Rambleta (parada)

Divendres 16 de març
11-14 h Arxiduc Carles, Tres Forques, plaça de Magúncia Biblioteca-Hemeroteca Municipal (parada a la zona de regadiu)

16-20 h Avinguda de Catalunya, avinguda del Primat Reig, carrer d’Alfauir, centre comercial Arena (parada Santa Genoveva Torres, 21)

Dissabte 17 de març
11-14 h Plaça de Saragossa, passeig de l’Albereda, Jardins del Real, Pont de Fusta, Menéndez Pidal Bioparc (parada aparcaments cantó Vall de la Ballestera-Pío Baroja)

16-20 h Centre comercial El Saler (parada rotonda)

Diumenge 18 de març
10-14 h Avinguda del Port, la Marina de València (parada), passeig marítim (parada, esplanada situada al costat de Les Arenes, Eugenia Viñes).
15-17 h Passeig de Neptú (parada al costat de la tàpia de Les Arenes)

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 8 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018