25n
25N
25N

L'Ajuntament de Burjassot es bolca de ple contra la COVID-19

Diferents han sigut les mesures que ha adoptat el consistori per protegir la ciutadania

L'Ajuntament de Burjassot es bolca de ple contra la COVID-19
15/04/2020 -

Des de l’inici de les alertes sanitàries enfront de la COVID-19 o coronavirus, l’Ajuntament de Burjassot ha estat al peu del canó per a cuidar i protegir a tota la seua població.

D’aquesta manera, segons fonts de l’ajuntament, “de manera genèrica hi ha hagut informació a tots els ciutadans mitjançant xarxes socials, app, web, notes de premsa, cartelleria, etc.”.

Les accions que ha portat el consistori van des del repartiment de cartelleria genèrica dels centres de salut i conselleria de sanitat en tots els centres públics de la localitat a dia de 10 de març fins a la creació de vídeos accessibles per a mantenir informades a les persones amb discapacitat sensorial.

Davant l’ajornament de les Falles per part de la Generalitat a causa de la crisi de la COVID-19, l’Ajuntament de Burjassot, com tots els altres pobles i ciutats del territori valencià, va suspendre els actes municipals programats per a aquesta setmana, l’Ofrena i la Mascletà del dia 16 i el Bàndol de Falles. D’aquesta manera, quedaven sense efecte tots aquests actes i es revocaven les ocupacions de via pública sol·licitades per aquest motiu.

L’Ajuntament ha oferit, a les Comissions Falleres, ajuda en tot allò que siga necessari, bé siga espai per a guardar els monuments o ajuda en assessorament jurídic per als pròxims dies.

Així mateix, i seguint les recomanacions sanitàries l’Ajuntament no ha estat programant actes municipals en els quals es pogueren reunir grans quantitats de gent, i ha suspés els que ja tenia programats i que eren de caràcter municipal, és a dir, organitzats pel mateix Ajuntament en les pròximes setmanes.

Respecte a les activitats dels majors, a més del tancament dels centres socials, ha quedat suspesa la Gimnàstica de Majors de les Escoles Esportives així com els Balls de Majors dels Centres Socials, i recomana a tota la població respectar les indicacions que van donant els organismes oficials i administracions autonòmiques i nacionals en matèria de salut.

Seguint amb aquestes mesures, el consistori de la localitat de l’Horta Nord, va dur a terme una senyalització de tots aquells espais públics mitjançant distàncies de seguretat i cartelleria específica. A més, es va acordar la suspensió de totes les activitats en les instal·lacions esportives municipals de tota índole, i totes aquelles que tenien lloc en les instal·lacions culturals, esportives, etc.

Des del primer moment, es va recomanar a tot el teixit associatiu de Burjassot, entitats festeres, culturals, musicals, juvenils, religioses, veïnals, falleres i altres de caràcter associatiu que s’abstingueren de realitzar actes de gran afluència de públic en les seus de les seues associacions.

Per part de l’ajuntament sempre hi ha hagut aquesta preocupació i aquesta responsabilitat de fer entendre als seus ciutadans que entre tots es pot parar el virus i per això des del primer moment, l’ajuntament ha mantingut ben informats a tots els seus ciutadans recordant que “deuen, per qüestions de salut, seguir els consells i recomanacions generals d’higiene que estan facilitant les diferents administracions públiques, Ministeri de Sanitat i Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana i mantenir les distàncies de seguretat per a evitar la propagació de la COVID-19”, segons fonts del mateix Ajuntament,

La gestió telemàtica ha estat adaptada per part dels funcionaris i responsables de l’Ajuntament de Burjassot, i per això, en el cas que els ciutadans volgueren realitzar alguna gestió administrativa, tenint en compte la citada interrupció de procediments, hauran de fer-ho a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Burjassot ha estat aplicant diferents mesures econòmiques per a ajudar a les llars, establiments i comerços del municipi davant la complicada situació econòmica que molts d’ells viuran causats per la pandèmia del coronavirus. D’aquesta manera, des del consistori es procedirà a ampliar el termini de pagament d’impostos i taxes i a deixar en suspens unes altres per a ajudar en tot el possible al fet que les famílies puguen fer front al sot que suposarà, en molts casos, quedar-se a casa i no poder desenvolupar la seua activitat laboral i professional.

Així, el pagament de la taxa dels guals s’ampliarà fins al 30 d’abril i l’impost sobre vehicles de tracció mecànica també ampliarà el seu període de pagaments fins a l’1 de juliol. En el cas de la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires, les terrasses, queda en suspens, igual que la taxa del Mercat Extraordinari (mercat ambulant).

L’últim dels impostos que també amplia el seu període de pagament és el de béns immobles (IBI), que es podrà fer efectiu de l’1 de juny al 31 d’agost.

Les persones més vulnerables i totes aquelles famílies en risc d’exclusió social han estat en el punt de mira, per això, l’Ajuntament de Burjassot ha adoptat una nova mesura que afectarà directament les famílies que tenen concedides les Ajudes Familiars dirigides a l’alimentació de menors en situació o risc d’exclusió social, escolaritzats en el present curs escolar.

A causa del tancament dels centres escolars, i amb això dels menjadors, l’Ajuntament va decidir ingressar en compte a les famílies dels diners del menjador perquè puguen realitzar la compra dels aliments i que els petits puguen tenir el seu menjar diari.

Aquesta mesura s’uneix a les ja preses pel Consistori en referència a l’ampliació del pagament d’impostos i taxes i fins i tot a la suspensió d’algunes d’elles per a ajudar en tot el possible a la ciutadania de Burjassot davant la situació de pandèmia que s’està vivint.

El Mercat Municipal L’Almara va decidir servir a domicili als veïns més vulnerables mitjançant les compres realitzades per telèfon; CEMEF assessora els interessats, en matèria empresarial i laboral, davant la crisi del coronavirus; les Biblioteques Municipals comparteixen propostes culturals per a gaudir a casa; l’exempció del pagament del lloguer d’habitatge s’aplicarà en tot el parc públic de la Generalitat, i sobretot, l’ajuntament destaca la guia d’orientació psicològica per a les famílies durant el període de confinament.

Ara més que mai estem al servei de la població, però és important que ells es cuiden tant físic com psicològicament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =