25n
25N
25N

Burjassot, present en la signatura de l'Acord Institucional per al bon tracte i la participació infantil

Burjassot, present en la signatura de l'Acord Institucional per al bon tracte i la participació infantil
14/07/2020 -

Burjassot, en la figura del seu Alcalde i Vicepresident de la Diputació de València, Rafa García, va ser present, dimarts passat 7 de juliol en la signatura de l’Acord Institucional per al bon tracte i la participació infantil a la província de València, que va tenir lloc en la Diputació de València. L’acord va ser signat pel president de la Diputació de València, Antoni F. Gaspar; l’Alcalde de Burjassot i Vicepresident de la Diputació, Rafa García; el president del Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI), Antonio Jiménez; el representant del voluntariat social, Manel Fernández Roca i els dos representants del Consell d’Infància i Adolescència de Burjassot, Blanca García i Sergio Cano. La signatura de l’acord es va produir en el marc de la presentació del projecte intergeneracional ‘La vida retorna el que dónes’, promogut pel CIPI, un projecte que impulsa la defensa dels drets dels nens així com la seua participació i aposta per accions de bon tracte cap a les persones majors.

En la mateixa línia, el 9 de juliol, va tenir lloc una reunió en el Palau de la Generalitat entre la regidora de Protecció i Drets de la Infància de l’Ajuntament de Burjassot, Yolanda Andrés i els representants del CIPI amb el Secretari Autonòmic de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Jorge Iván Castañón i Rosa Molero, directora general d’infància i adolescència a fi de dissenyar un nou acord, encara més ampli, de caràcter autonòmic que vetlle pel bon tracte i la participació de la infància i l’adolescència.

Cal destacar que l’Avantprojecte de Llei orgànica de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència enfront de la Violència fa esment explícit, en els seus fins i principis rectors, al reforç de la participació infantil i a la promoció del bon tracte a la infància i adolescència, motiu pel qual el CIPI està intensificant, en els últims mesos, les seues accions d’incidència social i política amb diferents administracions espanyoles.

El document signat en la Diputació de València recull els següents deu acords:

  • Treballar conjuntament per a compartir aprenentatges i bones pràctiques i fomentar l’expansió de la Promoció del Bon Tracte i la Participació Infantil dins de les nostres entitats i de la societat de la Comunitat Valenciana en general.
  • Compromís amb la promoció del bon tracte i la participació infantil, que implica canvis sistèmics en la formació dels professionals, així com canvis en la cultura organitzacional en les entitats implicades.
  • Secundar i fomentar l’elaboració de plans d’infància, en l’àmbit local i província, en els quals s’establisquen les prioritats i metes basades en les necessitats específiques i que permeten el disseny d’accions preventives que possibiliten que els nens i les nenes puguen créixer en un entorn familiar i social en harmonia i sense violència.
  • Secundar i fomentar la creació de Consells de participació dels nens, nenes i adolescents, en l’àmbit local i provincial, en els quals s’incorpore la participació real de la infància i l’adolescència en els assumptes públics que els afecten, d’acord amb les seues capacitats, necessitats i interessos, escoltant-los i tenint en compte les seues aportacions.
  • Secundar i fomentar la creació de taules de promoció de bon tracte i participació infantil, en l’àmbit local i provincial, de composició intersectorial, que permeten el desenvolupament i reforç de polítiques intersectorials que fomenten la corresponsabilitat pública i el treball en xarxa.
  • Fomentar serveis i programes per a donar suport a la criança positiva de les famílies en l’exercici de les seues responsabilitats en la cura, l’educació i el desenvolupament integral dels nens i nenes.
  • Fomentar serveis i programes que apoderen a les famílies per a augmentar la seua qualitat de vida i la dels seus fills i filles menors, evitant la seua exclusió social i reduint les desigualtats.
  • Garantir els drets dels nens i les nenes, especialment dels qui són més vulnerables, com a eix primordial de tots els programes i serveis, establint mecanismes que possibiliten el seu coneixement, divulgació i sensibilització.
  • Aplicar un enfocament basat en els drets dels nens i de les nenes posant en relleu la inversió en infància en l’elaboració dels pressupostos, garantint els recursos humans, materials i financers destinats a la infància i l’adolescència i establint un sistema de seguiment de l’assignació.
  • Organitzar i col·laborar en la difusió, preparació i participació, una vegada a l’any i coincidint o pròxim a la data del dia internacional dels drets de la infància (20 de novembre), d’una trobada internacional sobre promoció de bon tracte i participació infantil, on experts de diferents llocs, professionals, responsables polítics i consells de participació infantil puguen compartir experiències sobre bones pràctiques en la matèria, animant a municipis i professionals a iniciar-se en processos de promoció de bon tracte i participació infantil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 9 =