25n
25N
25N

Burjassot, poble pioner en el treball de manera conjunta amb la coordinació d’Igualtat en els col·legis

Burjassot, poble pioner en el treball de manera conjunta amb la coordinació d’Igualtat en els col·legis
09/03/2017 -

El Centre Socioeducatiu Díaz Pintado ha sigut testimoni de la reunió en la qual, de la mà de les regidores de Polítiques d’Igualtat, Lluna Àrias, i d’Educació, Laura Espinosa, respectivament, s’ha constituït l’Assemblea de Coordinadores i Coordinadors d’Igualtat dels centres escolars de Burjassot. Una assemblea que té com a objectiu treballar de manera conjunta per a desenvolupar accions efectives que servisquen per a sensibilitzar a l’alumnat.

En l’assemblea van estar presents, a més de les dues representants municipals, les tècniques d’Espai Dona, el servei d’atenció integral a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, la tècnic d’educació del Consistori i representants dels diferents centres escolars de Burjassot, molt implicats en aquest nou projecte del qual Burjassot és pioner.

Tal com s’ha assenyalat, en aquesta primera presa de contacte amb tots els agents implicats en aquest gran treball per la igualtat, l’objectiu d’aquesta assemblea és plantejar accions conjuntes amb la finalitat de facilitar el treball en matèria d’igualtat que les coordinadores i els coordinadors duen a terme en els centres escolars per a desenvolupar accions efectives per a els joves i per a les famílies.

Tal com ha explicat la regidora de Polítiques d’Igualtat, Lluna Àrias, “aquesta figura de la Coordinadora o del Coordinador d’Igualtat i Convivència és una novetat introduïda aquest curs 2016/17 per la Conselleria d’Educació i està integrada dins de la Comissió de Coordinació Pedagògica del centre. Compta amb dues hores de dedicació setmanal per a sensibilitzar a l’alumnat respecte a la desigualtat de gènere i la discriminació, treballar per a l’eliminació dels estereotips i prejudicis de gènere, impulsar models de convivència basats en la diversitat i el respecte a la igualtat de drets i oportunitats i guiar a les joves i els joves per a garantir l’elecció de les seues opcions acadèmiques lliures de condicionaments de gènere”.

Per la seua banda, Laura Espinosa, regidora d’Educació, també ha destacat la importància d’aquesta figura, la de la Coordinadora i el Coordinador d’Igualtat i “la gran labor que van a realitzar els centres escolars. Aquesta primera presa de contacte amb tots els agents implicats en aquest gran projecte és el principi d’un gran treball a desenvolupar entre tots”.

El treball d’aquestes coordinadores i coordinadors està reforçat per un conjunt d’actuacions específiques que s’articulen al voltant del Pla d’Atenció a la Diversitat i Inclusió Educativa (PADIE) a Burjassot i, a més, després d’aquesta primera presa de contacte, comptarà amb el suport d’Espai Dona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − set =

museo prehistoria