25n
Orgull
Orgull

Burjassot inicia el programa "Jove Oportunitat" de l'IVAJ

El programa va dirigit als joves d’entre 16 i 21 anys que ni treballa ni estudia actualment

Burjassot inicia el programa "Jove Oportunitat" de l'IVAJ
31/01/2017 -

L’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Serveis Socials, dirigida per Olga Camps, va engegar ahir 30 de gener el nou programa de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) “Jove Oportunitat” (JOOP), dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys que actualment ni treballen ni estudien.

El programa JOOP està dirigit a joves que, havent deixat d’estudiar de manera primerenca i sense obtenir titulació o tenint únicament el graduat en AÇÒ, no estan treballant ni tampoc realitzant estudis en estos moments. L’IVAJ ha començat a executar este programa, finançat pel Fondo Social Europeu, en 19 municipis de la Comunitat Valenciana, entre ells, Burjassot.

L’objectiu d’estos tallers és realitzar una acció de Coaching als joves amb la finalitat de motivar-los i fer un gir radical a la manera en què s’enfronten a les seues realitats: personal, social i laboral. Es tracta d’una teràpia “de xoc” que es durà a terme per pedagogs i monitors experts, els qui orientaran i informaran els participants de totes les alternatives possibles per a dur a terme el seu propi projecte vital i laboral, amb una metodologia completament diferent del que estan acostumats: sense llibres, sense anotacions, sense exàmens i sense deures, “es tracta d’atraure’ls fent activitats que els resulten atractives i divertides”, tal com han assenyalat fonts municipals.

Durant el mes de gener s’ha realitzat la selecció dels alumnes “joopers”, alumnes que iniciaran el taller dilluns que ve en el Centre Socioeducativo “Díaz-Pintat”. Les sessions, un total de 44, constaran de tallers i dinàmiques grupales, activitats i entrevistes individuals i diverses excursions entre les quals s’inclou una estada de dos dies en un alberg juvenil i almenys 20 visites a diferents empreses d’acolliment de la província, per a conéixer nous sectors i possibles eixides laborals. Estes visites estaran guiades per un mentor de la mateixa empresa, qui els mostrarà la realitat pràctica del treball que allí realitzen.

A més, es preveu que dins dels tallers ordinaris reben xarrades de diferents professionals de diversos àmbits, amb els qui podran mantenir una conversa propera, i que col·laboren en el procés de reflexió i les seues possibilitats d’actuació per a millorar la seua realitat i la seua ocupabilitat.

En finalitzar el taller els “joopers” de Burjassot rebran un certificat d’assistència expedit per l’IVAJ, i realitzaran dues jornades de retrobament, passat un temps, per a conéixer la seua evolució després del JOOP. A més, s’està treballant en la possibilitat d’oferir noves opcions formatives que els puguen resultar interessants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + disset =