25n
25N
25N

Burjassot dona per finalitzada l'obra d'emergència del mur del Pati de los Silos i obri el passeig Concepción Arenal

Burjassot dona per finalitzada l'obra d'emergència del mur del Pati de los Silos i obri el passeig Concepción Arenal
26/11/2020 -

L’Ajuntament de Burjassot ha obert hui el Passeig Concepción Arenal i ha donat per finalitzades les obres d’emergència del monument del Pati de los Silos, després d’haver recepcionat i finalitzat els treballs que estava portant el mateix Ajuntament per a finalitzar la consolidació del llenç nord-est i l’embarronat situat en aquest.

El passat 18 de setembre de 2018 el mur nord-est del Pati sofria un col·lapse a conseqüència de les filtracions de pluja i s’esfondrava en el Passeig Concepción Arenal. El mur va ser reconstruït posteriorment i afermat mitjançant un tascó lateral i micropilotes, la qual cosa permetia al monument l’estabilitat necessària, que li va ser retirada en els anys 30 en rebaixar el contorn perimetral del mateix i d’aquesta manera tornar-lo totalment inestable. Després d’aquesta obra el Consistori de Burjassot va considerar que calia finalitzar el tascó del mur en l’últim tram d’aquest, uns dotze metres, i afermar l’embarronat, i va sol·licitar per a això una subvenció a la Diputació de València.

Així doncs, i després de gairebé dos anys de treballs, el monument de los Silos ha finalitzat les seues obres d’emergència, i tot el seu perímetre llueix lliure de tanques, malgrat aquesta finalització de les obres d’emergència, la part superior i les sitges comunicades en el seu interior no s’obriran fins que la situació sanitària no s’estabilitze o millore.

“Ara és el moment, una vegada que per fi hem pogut retirar les tanques i podem contemplar el monument en la seua plenitud, de continuar treballant, de no parar. És el moment de pensar en els següents passos, de continuar buscant fonts de finançament per a poder valorar el conjunt del monument íntegrament. I en això estem treballant, perquè el Pati de los Silos és el símbol de la nostra ciutat, i que lluïsca en perfecte estat serà un dels objectius d’aquesta legislatura. Treballarem perquè totes les institucions que han de veure amb el monument puguem treballar de manera conjunta per a conservar-lo, millorar-lo i restaurar-lo”, apunta l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

“Han estat dos anys de molta feina, va ser un moment molt angoixant el 18 de setembre, quan va col·lapsar, però veure el mur finalitzat, veure el Passeig obert perquè tots puguem gaudir-lo, són un conjunt d’experiències que seran difícils d’oblidar”, finalitza García.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 7 =