tros al plat

Burjassot constitueix el Comitè d’Igualtat d’Oportunitats entre treballadores i treballadors del Consistori

Burjassot constitueix el Comitè d’Igualtat d’Oportunitats entre treballadores i treballadors del Consistori
03/07/2017 -

L’Ajuntament de Burjassot ha constituït el seu Comitè Permanent d’Igualtat, organisme que acompanyarà i assessorarà en la correcta elaboració, aplicació i seguiment del Pla d’Igualtat en el Consistori. Format per 14 membres, en representació dels diferents estaments de la plantilla de l’Ajuntament, aquest comitè s’encarregarà de facilitar informació, recolzar, coordinar i avaluar les accions que es contemplen dins del Pla d’Igualtat d’Oportunitats (PIO) entre treballadores i treballadors.

En el Ple Ordinari del mes de juny, celebrat dimarts passat, es va donar compte de la posada en marxa del PIO de l’Ajuntament, en la seua dimensió interna, la que afecta als professionals que treballen en el Consistori.

La Regidora d’Igualtat, Lluna Àrias, ha explicat que “ja fa setmanes que s’han començat els treballs de consulta a la ciutadania per a elaborar un diagnòstic que ens permeta assentar les bases del Pla d’Igualtat en la seua execució externa, la que planteja accions per a lluitar contra les discriminacions per raó de gènere en el municipi; però aquesta tasca seria en va si el propi Ajuntament no actua per a eliminar les desigualtats entre dones i homes de la seua plantilla. I açò ho farem a través d’aquest Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre treballadores i treballadors“.

Segons Lluna Àrias, “els Ajuntaments són les entitats públiques més pròximes a la ciutadania i són, per açò, el lloc ideal per a implantar polítiques d’igualtat i ser un referent per a entitats i formacions d’altres àmbits públics i privats. Aquest Ajuntament és, a més, conscient de la importància d’aplicar polítiques d’igualtat de gènere internes d’una manera planificada, ordenada i atenent a les necessitats reals de la plantilla. Per aquest motiu, aquest pla és fonamental, ja que ens ajudarà a actuar d’una forma eficaç i ens donarà, a més, la possibilitat d’avaluar cada acció per a fer-la més efectiva“.

D’altra banda, l’Ajuntament de Burjassot ha iniciat l’anomenada fase de diagnòstic del Pla d’Igualtat en la seua dimensió externa. Per a dur-ho a terme, s’ha demanat la col·laboració del personal del Consistori, així com dels membres de la societat civil, en particular, les associacions que formen part del Fòrum de Participació per la Igualtat. Aquestes enquestes serviran per a fer un diagnòstic de la situació del municipi en matèria d’igualtat d’oportunitats, que després serà utilitzat com a base per a la planificació i redacció del pla.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 17 =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
nadal paiporta 2018
nadal rocafort 2018
Nadal Rafelbunyol
Obra Yolo en el teatro escalante
bienal mislata
Talia
Olympia