caixa popular

Burjassot aposta per la transformació del seu model energètic

Burjassot aposta per la transformació del seu model energètic
12/07/2017 -

L’Ajuntament de Burjassot ha començat a treballar en una auditoria econòmic-energètica que li permetrà ser més eficient i estalviar recursos, els quals podran ser destinats a implementar plans específics d’eficiència energètica. Així, Burjassot se suma al llistat de municipis de l’Estat, 24 fins ara, que han implementat aquest projecte capdavanter en la lluita municipal per l’eficiència energètica.

Segons explica la regidora de Medi Ambient, Lluna Àrias, “aquesta iniciativa s’emmarca dins de la nostra ferma voluntat de fer de Burjassot una ciutat més sostenible, però també de fer-la més eficient econòmicament i d’implicar més a la ciutadania, ja que inclou un alt component de participació en les polítiques municipals”.

El Projecte EcoooLocal, que es gestiona a Burjassot a través de la cooperativa valenciana aeioLuz i de l’empresa sense ànim de lucre ecooo, inclou un seguiment de l’evolució dels consums sobre la base de diversos indicadors d’eficàcia i eficiència. Amb les dades aconseguides, s’elaborarà un informe que descriga la situació actual i que propose noves mesures d’eficiència energètica, prioritzant, no solament aquelles amb major tornada econòmica i energètic, sinó també aquelles amb un major potencial d’implicació ciutadana. Finalment, el procés s’acompanyarà d’accions de comunicació orientades als veïns i veïnes, així com a les persones amb responsabilitat política i al personal tècnic de l’Ajuntament.

Per a la regidora de Medi Ambient, el projecte funcionarà com a “accelerador” del Pacte de les alcaldies, la iniciativa urbana que agrupa a milers d’autoritats locals en el compromís comú d’aplicar els objectius climàtics i energètics de la Unió Europea en els seus territoris. Entre uns altres, els municipis signataris es comprometen a reduir les emissions de CO2 en almenys un 40% d’ací a 2030 i a adoptar una perspectiva integral per a abordar l’atenuació del canvi climàtic i l’adaptació a aquest.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris