25n
25N
25N

Burjassot amplia els dies d'atenció de l'oficina de recaptació i la trasllada al "Viver d'Empreses" per a donar un millor servei

Burjassot amplia els dies d'atenció de l'oficina de recaptació i la trasllada al "Viver d'Empreses" per a donar un millor servei
18/01/2021 -

Donar el millor servei als seus ciutadans i ciutadanes i facilitar-los, en tot el possible, els seus tràmits amb l’administració. Aquests són objectius claus per a l’Ajuntament de Burjassot que, en aquests dies, ha dut a terme una nova millora en el seu servei de recaptació d’impostos i fraccionament de deute perquè les veïnes i els veïns del municipi puguen realitzar els seus tràmits de manera més fàcil i garantint la seua seguretat, tenint en compte a situació sanitària actual.

Així, el Consistori ha ampliat els dies d’atenció de l’oficina de recaptació, que passa a estar operativa de dilluns a divendres de 9.15 a 14.15 hores i, a més, aquest servei s’ha situat en el “Viver d’Empreses”, al carrer Màrtirs de la Llibertat, 5.

Els burjassoters podran consultar sobre la situació i el pagament dels seus impostos en el citat espai, tant en període voluntari, de dilluns a dijous, com en període d’executiva, de dilluns a divendres, així com obtenir els justificants i documents per al pagament dels seus impostos; pagament que es podrà efectuar tant per entitat bancària com a través de la Passarel·la de Pagaments de la web municipal.

A més, en la mateixa oficina, en el cas que així ho sol·licite el ciutadà, se li prepararà la documentació per a poder realitzar el fraccionament del seu deute i, una vegada la documentació emplenada, tan sols haurà de presentar-la per Registre de l’Ajuntament, de manera telemàtica, a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament, allotjada en la web municipal, www.burjassot.org, o bé en el Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC), situat a la Casa de Cultura, amb cita prèvia.

“La nostra intenció és facilitar en tot el possible que els nostres ciutadans i ciutadanes puguen realitzar els seus tràmits amb l’Ajuntament amb les màximes garanties. Per aquest motiu, a més de canviar d’ubicació el servei de recaptació, ampliem el seu horari de dilluns a divendres de 9.15 a 14.15 hores, obrint així un ventall més ampli d’horaris i pensant sempre que els nostres veïns i les nostres veïnes puguen organitzar-se per a realitzar les seues gestions municipals”, en paraules de l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

El canvi d’ubicació “ha estat possible gràcies al treball coordinat tant de l’àrea de Promoció Econòmica, a través de Cemef, com d’Hisenda i esperem que els burjassoters l’acullen de manera molt positiva, ja que s’ha pensat per a donar-los un millor servei des de l’àrea econòmica municipal”, ha remarcat l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =