25n
25N
25N

'Buñuel en el laberinto de las tortugas' a la 'Filmoteca d'estiu'

'Buñuel en el laberinto de las tortugas' a la 'Filmoteca d'estiu'
20/08/2020 -

La ‘Filmoteca d’estiu’ projecta els dies 21 i 22 d’agost el llarg d’animació, guanyador del Goya en aquesta categoria, ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, de Salvador Simó.

La pel·lícula tracta sobre el rodatge a la regió extremenya de Las Hurdes, de la pel·lícula de Buñuel ‘Las Hurdes. Tierra sin pan’ en 1933, adaptació del còmic del mateix títol de Fermín Solís.

En el París de 1930, Salvador Dalí i Luis Buñuel són les principals figures del moviment surrealista, però Buñuel veu com se li tanquen totes les portes després de l’escàndol de l’estrena de ‘La edad de oro’, la seua primera pel·lícula. Tanmateix, el seu amic, l’escultor Ramón Acín, compra un bitllet de loteria amb la promesa que si guanya, pagarà el documental que el seu amic vol rodar sobre Las Hurdes, una de les regions més pobres i oblidades d’Espanya, i així comença la història del rodatge.

Quim Casas en ‘El Periódico’ ha dit: “El més interessant, a més de la senzilla tècnica d’animació, resideix en la visió gens complaent que dona de Buñuel i d’alguns dels mètodes que va utilitzar per a reconstruir una realitat atàvica”.

Les projeccions de la ‘Filmoteca d’estiu’ se celebren de dilluns a diumenge, llevat dels dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21.00 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l’abonament de deu sessions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

museo prehistoria