25n
25N
25N

L'Ajuntament de Bunyol suspén la Tomatina per "responsabilitat" i en favor de la "seguretat"

La decisió, plantejada des de l’equip de govern, es ratificarà aquest dimecres en una reunió amb tots els grups municipals

L'Ajuntament de Bunyol suspén la Tomatina per "responsabilitat" i en favor de la "seguretat"
22/04/2020 -

L’Ajuntament de Bunyol (València) ha decidit suspendre la Tomatina, la seua festa de caràcter internacional, per “responsabilitat” i en favor de la “seguretat” dels qui cada any participen en ella davant la crisi sanitària actual provocada per la pandèmia del coronavirus.

Així ho ha confirmat a Europa Press la regidora de Tomatina, María Vallés, que ha assenyalat que aquesta és una mesura que plantejada des de l’equip de govern de la ciutat que es ratificarà aquest dimecres al migdia en una reunió amb tots els grups amb representació en el consistori.

“És una decisió important i responsable sobretot”, ha indicat Vallés, que ha subratllat la “necessitat de preservar la seguretat i integritat de les persones” que participen en aquesta festivitat. “Hem sigut a Espanya una de les festes més segures, també del món i no podem garantir aqueixa seguretat” en l’actualitat, ha apuntat l’edil.

En aquesta línia, la també tinenta d’alcalde ha agregat que “les circumstàncies manen i també la responsabilitat”, al mateix temps que ha afirmat que és necessari alhora “preservar el bon nom” de la Tomatina, que enguany “celebrava el seu 75 aniversari”. Aquesta festivitat té lloc cada any l’últim dimecres del mes d’agost, dins del programa de festes de Bunyol.

María Vallés ha ressaltat també, a més del vessant “internacional i intercultural” de la Tomatina, el seu caràcter de “cooperació” i “consens” i ha insistit per això en la decisió de “ratificar” aquest dimecres amb tots els membres de la corporació local la mesura de dur a terme la seua suspensió en 2020 per les circumstàncies sanitàries generades per la Covid-19.

“La Tomatina és una festa gran i important i aquesta ha de ser una decisió institucional, de tota la corporació”, ha manifestat en aquesta línia. D’aquesta manera, ha dit que la mesura transcendeix a l’Alcaldia i a la tinença d’alcaldia i regidoria de Tomatina.

Per part seua, l’alcaldessa de la població, Jonquera Carrascosa, ha assenyalat respecte a la suspensió d’aquest acte, en un comunicat publicat en Facebook, que “no s’escapa a ningú el difícil que resultaria organitzar la nostra festa més internacional en aquestes condicions” sanitàries actuals.

“UNANIMITAT”

Així, ha exposat que per això, “la responsable de la gestió d’aquesta festa, la tinenta d’alcalde María Valles, va plantejar al govern local aquesta possibilitat”, en el qual va trobar “unanimitat”. La primera edil ha insistit en la intenció de comunicar oficialment la decisió als portaveus municipals en la reunió prevista per a aquest dimecres a les 12.00 hores i de formalitzar-la posteriorment amb un “acord institucional en el ple del pròxim dilluns 27 d’abril”.

Carrascosa ha lamentat que la notícia haja transcendit abans de poder celebrar aquesta reunió aquesta jornada i donar-la a conéixer de manera “institucional”. “La nostra festa de la Tomatina es mereix que donem aquesta informació de manera institucional, consensuada i, sobretot, a l’altura informativa de l’interés internacional que suscita”, ha assenyalat l’alcaldessa en el seu escrit.

La primera edil ha afirmat que a Bunyol “totes les decisions que s’han pres durant aquesta crisi de la Covid-19 s’han fet pensant sempre en el bé comú i amb l’esperança que en un futur pròxim” es puga recobrar “la normalitat” i que “tot eixirà bé”.

SOCIETATS MUSICALS

Així mateix, Jonquera Carrascosa fa referència en el seu comunicat de suspendre també “les presentacions, cavalcades, ofrenes i desfilades tant dels dies de les Societats Musicals com del Dia de les Músiques” i ha explicat que “es va prendre ahir per part del govern local, d’acord amb el president i la presidenta de totes dues societats musicals, mancant que aquesta decisió fóra ratificada per les seues juntes directives”.

D’altra banda, ha apuntat, quant al Concert MaM, que “tot indica, per la mena d’espectacle que és i per les pròpies característiques de les nostres bandes de música”, que “no es puga realitzar”. No obstant això, ha matisat que “no estava previst anunciar-ho encara”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 4 =