25n
25N
25N

El bulevard de la platja de Gandia estarà finalitzat a finals de 2020

Les obres es paralitzaran de l’1 de juliol al 31 d’agost per facilitar la circulació en època estival

El bulevard de la platja de Gandia estarà finalitzat a finals de 2020
30/01/2020 -

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el Diputat de Carreteres, Rafa Garcia; el Diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete i altres membres de la Corporació municipal han visitat aquest matí les obres del bulevard de la platja on l’ens provincial invertirà 2,5 milions d’euros en el projecte que millorarà la imatge de la platja en un tram de dos quilòmetres, a més d’augmentar la seguretat dels vianants, ciclistes i conductors al temps que es generen noves zones verdes i es posa en marxa un carril ciclista.

La zona d’actuació afectarà el tram comprés entre el carrer Ribera Baixa fins a la rotonda del carrer Illes Canàries. Es passarà dels dos carrils de circulació a quatre (2 per sentit) separats per una mitjana i s’introduiran interseccions que ajudaran a millorar el trànsit, els accessos i descongestionar la via. Un altre dels aspectes que inclou el projecte és la posada en marxa d’un carril ciclista per donar seguretat als centenars d’usuaris d’aquest mitjà de transport que utilitzen la carretera i s’instal·laran passos de vianants amb el que es millora la seguretat.

D’aquesta manera, un dels punts de la ciutat amb més circulació i risc per als vianants i ciclistes, es convertirà en un bulevard enjardinat que millorarà visualment la zona, ja que comptarà amb noves zones verdes. El projecte també contempla la renovació de l’enllumenat així com la instal·lació de mobiliari urbà a les zones de vianants.

Sobre la infraestructura, el president de la Diputació, Toni Gaspar ha destacat que es tracta d’un projecte important per a la ciutat de Gandia i per a la pròpia Diputació. “Moltes vegades les carreteres es pensen per als vehicles però en aquest cas ho hem fet pensant en les persones. Aquesta inversió servirà per a humanitzar aquesta carretera i cosir el tram urbà de la platja” “Els treballs han patit un retard a causa dels temporals però ens han informat que l’obra estarà acabada abans de finalitzar l’any”.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha explicat que la infraestructura és molt important per a la ciutat, ja que afecta el dia a dia dels ciutadans de Gandia i dels nombrosos turistes que ens visiten a l’estiu. “El seu pas per la ciutat dividia zones de la platja que quedaven aïllades i fins i tot provocava problemes de seguretat viària” “Hui estem parlant de la millora de la qualitat de vida de les persones perquè convertim una carretera en un carrer més de la ciutat que acaba amb la divisió de la platja”.

Morant ha volgut agrair la important inversió de l’ens provincial que respon i soluciona una reivindicació històrica. “Vull agrair a la Diputació que haja prioritzat aquesta actuació que afecta dos quilòmetres de la platja” i ha afegit que juntament amb l’empresa constructora es va acordar a l’inici dels treballs que les obres no tallaren totalment la carretera i continuaren permetent el pas de vehicles per evitar que tot el trànsit es derivés a l’interior de la platja. “De l’1 de juliol al 31 d’agost es paralitzaran els treballs però estarà habilitada al trànsit. Una vegada finalitzat l’estiu els treballs es reprendran per finalitzar abans de la fi de l’any”.

Per la seua banda, el diputat de Carreteres, Rafa García va destacar que “amb aquesta intervenció pretenem endolcir el trànsit en un entorn urbà. Tant el President com l’alcaldessa van posar el seu interés en què la infraestructura s’adaptés a les persones i no a l’inrevés al temps que millorem la permeabilitat de la zona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + cinc =