25n
25N
25N

La qualitat de l'aire en tots els barris i àrees industrials de Paterna, dins dels paràmetres de la UE

Des del mes d’octubre passat, l’Ajuntament realitza mesuraments de la qualitat de l’aire gràcies al sistema Airadvance

La qualitat de l'aire en tots els barris i àrees industrials de Paterna, dins dels paràmetres de la UE
03/12/2020 -

La qualitat de l’aire en tots els barris i àrees industrials de Paterna es troba dins dels paràmetres establits per la normativa europea a través de l’Agència Europea del Medi Ambient. Així es desprén de l’anàlisi realitzada en l’últim mes per AirAdvance, un sistema de monitoratge mòbil instal·lat en un vehicle híbrid d’Aigües de Paterna que recorre tota la ciutat registrant dades de contaminants com el CO₂ (Diòxid de Carboni), el NO2 /(Diòxid de Nitrogen) i partícules en suspensió.

Tal com ha explicat la tinenta alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, “el vehicle recorre diferents punts del municipi perquè puguem obtenir mapes detallats de tota la ciutat que ens ajuden a desenvolupar plans de millora de la qualitat de l’aire, reduint l’impacte negatiu en el medi ambient, sent més sostenibles i complint amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

De l’anàlisi de les dades registrades durant el mes passat, s’observa que les zones que presenten una major contaminació ambiental de l’aire són els accessos i vials principals al Polígon Industrial Font del Pitxer, les rotondes d’Asepeyo, i les carreteres CV-35 i CV-365.

En aquestes zones, s’han detectat valors màxims de NO2 de 130 µg/m³ en hores punta de trànsit intens, sent el límit màxim de 200 µg/m³, i valors de PM10 màxim de 12 µg/m³, per la qual cosa no se supera en cap dels mesuraments els valors límits establits en la legislació vigent en matèria de qualitat de l’aire.

En el cas de les zones més allunyades de vials principals en el barri de la Canyada o en el Nucli urbà, entorn del Parc Central, són les que millor qualitat d’aire presenten, amb registres mitjans de 30 µg/m³ per al NO2 i de 5 µg/m³ per al PM10, dades considerades com molt bons segons l’Índex de Qualitat de l’Aire de l’Agència Europea del Medi Ambient.

En aquest sentit, Campos ha destacat que “des de l’equip de govern socialista continuem treballant en la reducció de les nostres emissions de CO₂, instal·lant plaques fotovoltaiques en edificis públics i col·legis, renovant la flota municipal amb cotxes elèctrics i híbrids, o reduint la velocitat màxima en vies amb densitat de trànsit, com a mesures essencials o per a millorar la qualitat del nostre aire”.

A més, el sistema AirAdvance incorpora un sensor que registra dades de temperatura, pressió i humitat relativa com a paràmetres climatològics que tenen alta incidència sobre la qualitat de l’aire, i amb l’acumulació de lectures i dades històriques es podrà elaborar un mapa de calor del municipi per paràmetres, per zones concretes i en un període de temps determinat, disposant un mapa dinàmic de la qualitat de l’aire a Paterna.

La plataforma disposa a més d’un sistema de pronòstic, Hypervision, que permet avaluar l’impacte futur de les emissions, proporcionant la informació necessària per a aplicar mesures, de forma avançada i abans que es produïsca una situació de risc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 7 =