25n
25N
25N

Brussel·les creu que alliberar patents no resol l'accés a vacunes

Brussel·les creu que alliberar patents no resol l'accés a vacunes
06/04/2021 -

La Comissió Europea pensa que alliberar patents de vacunes contra la covid-19 “no resoldrà” el problema actual d’accés a les mateixes i prefereix fomentar la col·laboració entre companyies farmacèutiques per a augmentar la capacitat de producció a escala global.

“Els problemes d’accés a vacunes no es resoldran suspenent les patents. Estan relacionats amb una insuficient capacitat de producció per a fabricar les quantitats necessàries“, ha expressat en una roda de premsa el portaveu de l’Executiu comunitari Balazs Ujvari, després de ser preguntat per la carta enviada sobre aquest tema pel president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, al Comité Europeu de les Regions.

Així, ha emfatitzat que Brussel·les prefereix posar l’accent en el foment acords sobre llicències d’explotació entre desenvolupadors de vacunes i companyies farmacèutiques, una cooperació que “ja està ocorrent” a nivell global però que “cal incrementar”.

A més, el portaveu ha remarcat la necessitat de “trobar mesures que preserven els incentius per a innovar i investigar en temes relacionats amb la salut” i “disseminar la tecnologia i el coneixement a través de la col·laboració” entre els diferents actors del sector de productes mèdics.

En aquest sentit, Ujvari ha recordat les declaracions de la nova directora gerent de l’Organització Mundial de Comerç (OMC), Ngozi Okonjo-Iweala, partidària de trobar una “tercera via” per a “ampliar l’accés i facilitar la transferència de tecnologia dins del marc de les normes multilaterals”.

“Esperem treballar sota el lideratge de la nova directora gerent de l’OMC i centrar-nos en la col·laboració entre companyies sota acords de llicència per a poder utilitzar totes les capacitats de producció, també als països en vies de desenvolupament”, ha completat el portaveu comunitari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =