25n
25N
25N

Brundibàr, una òpera en valencià a l'Auditori Joaquin Rodrigo

Brundibàr, una òpera en valencià a l'Auditori Joaquin Rodrigo
24/03/2017 -

Brundibàr és una òpera infantil que va ser creada per Hans Krása durant la Segona Guerra Mundial. Ara teniu una oportunitat única de vore-la a l’Auditori Joaquin Rodrigo. Brundibàr o El Borinot ha estat possible gràcies a l’aposta ferma per aquest projecte del Departament de Cultura de l’Excm. Ajuntament de Sagunt.

L’òpera es va convertir en un cant d’esperança per a molts dels xiquets atrapats en el camp d’extermini de Terezin, a pocs quilòmetres de Praga, on els jueus txecs vivien amuntegats i patint un dels destins més cruels mai coneguts en la Història de la Humanitat. Brundibàr relata una crítica social davant l’opressió dels tirans, del dictador (el nostre borinot), encara que es tracte d’una història infantil i aparentment alegre.

Aquesta peça que ara us volem presentar, escrita en 1938, es va representar clandestinament quatre anys més tard en un orfenat per a xiquets jueus a Praga. Krása, el seu compositor ja internat, va haver de reconstruir-la de memòria, i es va representar fins a cinquanta-cinc vegades en Terenzin amb l’ajuda dels xiquets del camp de concentració. En el seu moment, d’alguna manera, va servir per a alleugerir a persones que necessitaven somriure dins de l’horror que els envoltava. La nostra relectura, El Borinot, és una aposta ferma per mantenir viva la Memòria com a aprenentatge en una actualitat on, malauradament, el fets que vivim ressonen amb les vides dels xiquets de Terenzin i fan que els xiquets del XXI continuen sent fills de la guerra.

Us convidem a gaudir d’aquesta curta però intensíssima òpera en dos actes el diumenge 26 de març a les 18:30 h, amb un elenc format per cantants i músics professionals que s’aliaran amb la frescor que aporten els xiquets protagonistes i que trepitgen l’escena per primera vegada. A més, Dimarts dia 28 de març hi haurà dues sessions, a les 9:30h i 11:00h, per als escolars de Sagunt, que gaudiran d’aquesta història i coneixeran en primera persona una òpera que va servir d’evasió i esperança per a molts xiquets durant els terribles dies d’estada en el camp de concentració.

Sota la direcció escènica i dramatúrgia d’Amparo Urieta, i la direcció musical i artística de David Gómez Ramírez, la versió que els oferim està muntada baix el prisma més aviat poètic dels fets, la qual cosa ens ha permés treballar per a un dels públics més exigents, l’infantil i el familiar. No obstant això, no hem oblidat les circumstàncies que van esdevenir en el moment en el qual va ser escrita. Les entrades es poden adquirir en els punts de vendes, així com en les taquilles de l’Auditori Joaquín Rodrigo el dijous 23 i divendres 24 de 18:00 a 20:30. També el diumenge 26 a partir de les 17:00 h. El preu de les mateixes oscil·la entre els 3 € per a xiquets (fins als 11 anys) i 7 € per als adults.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 7 =