25n
Orgull
Orgull

Els brots han augmentat un 137% en l'última setmana en la Comunitat Valenciana, especialment amb contagis entre els 15 i 34 anys

Els brots han augmentat un 137% en l'última setmana en la Comunitat Valenciana, especialment amb contagis entre els 15 i 34 anys
08/07/2021 -

Els brots de coronavirus s’han incrementat en 137% en la Comunitat Valenciana des de 28 juny al 4 de juliol i el 63% d’ells s’origina entre el grup d’edat de 15 i 34 anys, mentre que el 24% es produeix en la franja d’entre 35 a 64 anys.

Aixího ha assenyalat aquest dijous la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en roda de premsa al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, per a informar de les mesures adoptades per la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19.

A més, el 21% dels brots té entre 10 i 40 casos i 1,9% arriben a aconseguir els 40 casos, en la seua majoria d’origen social. En concret, el 83,2% dels brots es registra en reunions familiars i d’amics tant en l’àmbit publique com en el privat mentre que només el 10% es registra en l’àmbit laboral. Per províncies, el 76% dels brots es produeix a la província de València, el 16,5% en la d’Alacant i el 7,5% en la de Castelló.

Sobre aquest tema, Barceló ha recalcat que es tracta d’un creixement del percentatge de brots és “altíssim”, la qual cosa explica que s’hagen hagut de prendre aquestes mesures “tan dures”.

Barceló, que no ha volgut quantificar els brots que es produeixen en l’àmbit nocturn, ha recalcat en què la majoria de contagis es produeix en els espais en els quals es produeix una relaxació de les mesures de protecció, com són les reunions socials i familiars, i per això ha insistit a extremar la precaució.

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advertit que la situació de la pandèmia ha empitjorat des de l’alçament del toc de queda i del tancament perimetral fa exactament un mes i un dia.

LA IA ES MULTIPLICA PER SIS

En concret, la Incidència Acumulada en la Comunitat Valenciana s’ha multiplicat per sis en aquest últim mes en passar de 40 casos per 100.000 habitants a 260 casos, mentre que s’ha registrat “una explosió” de contagis entre joves, sobretot en la franja de 20 a 29 anys, en la qual la IA s’ha triplicat en només 10 dies.

A més, des de la fi del toc de queda els ingressos hospitalaris de menors de 30 anys s’han duplicat en un mes i en els pròxims dies es preveu que aqueix increment d’hospitalitzacions de joves continue creixent.

Per això, ha recalcat que s’ha d’actuar amb “contundència”, però “sense perdre la perspectiva que la situació actual molt millor que el mes de gener passat”. Així, si l’any s’iniciava amb 4.777 persones hospitalitzades ara hi ha 243, 20 vegades menys; mentre que en les UCI s’ha passat de 670 llits UCI ocupades a 25, 27 vegades menys.

A més, ha recalcat que el fonamental és la reducció de la letalitat 30 vegades en passar de notificar 150 decessos a la setmana a 5. “No cal crear alarmisme, però cal estar en alerta perquè la pandèmia segueix”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − disset =