25n
25N
25N

Les tres províncies de la Comunitat Valenciana registren brots per coronavirus

La Comunitat Valenciana registra onze brots, huit d’ells s’han produït en entorns familiars

Les tres províncies de la Comunitat Valenciana registren brots per coronavirus
14/07/2020 -

Si bé és cert que la incidència de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana continua sent inferior a la mitjana nacional, els brots de coronavirus ja s’han registrat a les tres províncies del territori valencià. En total, han sigut onze els brots detectats a la Comunitat Valenciana i huit d’ells s’han produït en entorns familiars. Per aquest motiu, des de Sanitat fan una crida perquè la ciutadania seguisca conscienciada de la importància de mantenir les mesures d’higiene i seguretat.

A la província de València, els brots s’han detectat a les localitats de Rafelbunyol, Burjassot, València, Llíria, Cullera i Foios. En el primer cas, Sanitat confirmava el passat 24 de juny l’existència d’un brot que s’havia originat en una empresa càrnia. Després de la realització de les PCR es van comptabilitzar 14 nous casos, i la majoria tenen ja l’alta mèdica. A més, de les cinc proves serològiques que quedaven pendents, 1 és un cas positiu actiu i els altres 4 corresponen a infeccions passades.

Respecte al brot de Foios, que es va originar en l’entorn familiar, el nombre de positius ascendeix a 12; mentre que, a València, s’han registrat dos brots: un de quatre persones en un pis d’acolliment i un altre de cinc persones pertanyents a la mateixa família.

Finalment, a Llíria el brot es va donar en un entorn familiar amb tres persones, que romanen confinades al domicili; Cullera, es tracta de tres persones que es trobaven en un centre d’acolliment de persones refugiades; i, hui, Sanitat ha confirmat un nou a Fortaleny amb tres casos positius que pertanyen a la mateixa família.

A la província de Castelló, s’ha detectat un brot familiar amb quatre persones contagiades a Borriana, i segueix actiu el brot a la ciutat de Castelló, que es va registrar el 29 de juny amb 16 positius, i que el nombre de casos de Covid-19 ja ha ascendit als 35.

Quant a la província d’Alacant, ahir es va detectar el primer brot a la localitat de Santa Pola. Es tracta, de nou, d’un brot familiar amb quatre persones contagiades.

De moment, la Comunitat Valenciana no es planteja l’obligatorietat de la mascareta sempre que es puga mantenir la distància de seguretat. Així i tot, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut que es podran prendre decisions en funció de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana. “L’ús de la mascareta no està en el debat, és absolutament necessari. Cadascun de nosaltres som responsables”, i ha afegit, “cal conviure amb el coronavirus, però seguint les pautes: distància interpersonal, ventilació i higiene”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =