25n
25N
25N

El brot al col·legi major Galileo Galilei després d'una festa al terrat obliga a Sanitat a fer tests massius

La festa que es va realitzar en el terrat del col·legi major no complia amb les mesures de seguretat establertes per Sanitat

Street View

El brot al col·legi major Galileo Galilei després d'una festa al terrat obliga a Sanitat a fer tests massius
02/10/2020 -

La festa il·legal realitzada per alguns dels residents universitaris del col·legi major Galileo Galilei, en el mateix terrat de l’edifici dissabte passat ha provocat entre altres coses, el confinament preventiu de molts dels seus residents a més d’uns deu positius en COVID-19. A causa de la gran afluència d’estudiants en aquest col·legi major, la Conselleria de Sanitat realitzarà un garbellat de proves PCR a entorn 700 universitaris residents.

Els estudiants van realitzar dissabte passat 26 de setembre una festa il·legal en el mateix terrat del col·legi major, el qual està adscrit a la Universitat Politècnica de València (UPV). La festa que es va organitzar amb motiu de donar la benvinguda al nou alumnat comptava amb una festa eivissenca a més d’altres activitats lúdiques, que no comptaven amb l’autorització del centre. No obstant això, van acudir molts joves sense respectar les mesures de seguretat com la distància, l’ús de la màscara o la prohibició de fumar.

Després de conéixer el brot actiu en el Galielo Galilei, Sanitat va acudir al mateix centre aquest dijous després d’establir un dia abans, el dimecres, el confinament de les persones contagiades i dels seus contactes directes. En aquesta reunió en la qual es va valorar la situació, es va decidir finalment posar en marxa durant els pròxims dies la realització de proves PCR al conjunt de residents del centre, la qual cosa suposa un garbellat de proves PCR a uns 700 universitaris, la qual cosa suposa un “alt perill d’expansió” per a la comunitat universitària, ja que els estudiants pertanyen a diversos graus.

Paral·lelament, aquest mateix brot es relaciona amb el d’una vintena de persones pertanyents al grau de Biotecnologia al Campus de Vera de la UPV, ja que alguns dels afectats, eren residents del Galileu Galilei. Aquest va ser detectat a través de les activitats de rastreig realitzades el cap de setmana després d’una crida d’un estudiant al campus informant sobre el seu positiu. Com a mesura de contenció, la UPV ha informat que l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del medi natural ha decidit adaptar totes les classes de segon, tercer i quart de Biotecnologia a la modalitat online.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 3 =

bombers
bombers