25n
25N
25N

El centre La Llum de Carlet té quatre treballadors i 26 usuaris contagiats, sis d'ells ingressats

El centre La Llum de Carlet té quatre treballadors i 26 usuaris contagiats, sis d'ells ingressats
20/10/2020 -

La residència de persones amb discapacitat psíquica La Llum de Carlet (València) té en l’actualitat quatre membres del personal i 26 dels seus 32 usuaris contagiats de coronavirus, dels quals sis estan ingressats per prevenció i 20 són asimptomàtics, segons ha informat en un comunicat el consistori de la localitat, que continua treballant juntament amb l’empresa responsable del servei i les autoritats sanitàries per a frenar el brot.

L’Ajuntament ha subratllat que es tracta d’una residència que duu a terme un “exhaustiu” pla de contingència, que ha permés detectar ràpidament la presència del coronavirus, en les proves de motorització que es fan setmanalment, un control continu “en col·lectius organitzats en grups bambolla”.

Gràcies a això, Salut Pública va procedir “de manera immediata” a fer PCR individuals als residents i treballadors, i ja dijous passat a la vesprada es va confirmar que en eixe moment hi havia 25 dels 32 usuaris afectats i un membre del personal, el 80% asimptomàtics.

Arran d’aquesta determinació, es van adoptar les mesures previstes d’aïllament i desinfecció i es va aïllar la primera planta per als afectats i la baixa per als quals no, amb el confinament de l’empleat.

Salut Pública ha medicalitzat la residència, amb l’assistència diària d’un metge i personal sanitari per a portar el control dels afectats des del divendres.

Des del passat 23 de juliol i com a mesura de prevenció, La Llum va restringir les eixides dels usuaris als seus domicilis i les entrades de visites. Encara que el consistori va alçar les mesures extraordinàries aplicades en el municipi el 8 d’octubre, per part del centre es van decidir mantenir les mateixes.

L’Ajuntament confia en el treball i la coordinació amb l’empresa i les autoritats sanitàries que han treballat “des del minut zero” per a controlar la situació i destaca també la col·laboració amb les famílies, que han sigut informades des del primer moment de la situació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 17 =