25n
25N
25N

Broseta: “Els pressupostos de l'estat són una burla per als veïns i veïnes de València i una vergonya”

Broseta: “Els pressupostos de l'estat són una burla per als veïns i veïnes de València i una vergonya”
05/04/2017 -

“Els pressupostos de l’Estat són una burla i una vergonya cap als veïns i veïnes de València”
Així de molesta s’ha mostrat la presidenta de la Federació de Veïns de València, María José Broseta, sobre els comptes de l’executiu de Mariano Rajoy que al seu judici suposen “un ninguneo” per als valencians.

La dirigent veïnal ha considerat gravíssim que el Govern haja deixat als valencians en últim lloc quant a inversions per habitant amb 119 euros de mitjana per habitant, quan la mitjana espanyola és de 185 euros: “Queda clar que per a Rajoy hi ha espanyols de primera i de segona i que no es respecta que la igualtat entre tots els espanyols que promulga la Constitució”.

Broseta ha deixat clar que no demanen ni més ni menys que el que li toque a València i a la Comunitat en funció dels seus habitants i del seu Producte Interior Brut (PIB) i que en el cas de la Comunitat, representa el 11% nacional. No obstant això, els valencians tan solament rebran un 6,9% del total de les inversions.

La dirigent veïnal ha considerat especialment sagnant que no és no s’invertisca ni un euro a finançar el transport públic metropolità de València, mentre que Madrid rebrà 126 milions, Barcelona 108 milions i Canàries 25 milions.
A més, ha destacat que no hi ha ni un euro d’ajudes per a la xarxa de metro que permeta reiniciar la línia T2, mentre que Sevilla obtindrà 6,6 milions i Màlaga 5,7 milions.

Broseta ha denunciat que les inversions en la xarxa de Rodalies de València també són per a posar-se a plorar. Mentre la capital valenciana rebrà fins a 2019 tan sols 1,03 milions d’euros, Madrid tindrà 329 milions, Màlaga 171 milions, Astúries 175 milions, Barcelona 148 milions, Sevilla 51 milions.

A més, tampoc hi ha ni un euro d’inversió per a tota l’actuació del Parc Central que implica el soterrament dels accessos ferroviaris a la ciutat, el túnel passant i l’estació subterrània de l’AVE, ni per a reduir el deute del Consorci València 2007.

En definitiva, Broseta s’ha mostrat indignada pel menyspreu mostrat pel Govern d’Espanya i ha anunciat que la Federació se sumarà a qualsevol acció de protesta que realitzen les institucions valencianes encaminades a aconseguir unes partides concordes al pes dels valencians en el conjunt de l’Estat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − quatre =