25n
25N
25N

Les brigades forestals de Diputació reprenen les tasques de vigilància per a previndre incendis forestals

Divalterra estableix un protocol de seguretat per als brigadistes amb l’objectiu d’incrementar la seguretat i minimitzar el risc de contagi per COVID-19

Les brigades forestals de Diputació reprenen les tasques de vigilància per a previndre incendis forestals
18/04/2020 -

Les brigades forestals de la Diputació de València inicien aquest dimarts 21 d’abril un dispositiu de vigilància en la muntanya valenciana amb l’objectiu de detectar incendis forestals en la seua fase inicial, i reduir al màxim el temps de resposta.

La reincorporació dels brigadistes es realitza a conseqüència de l’alçament de la prohibició de les cremes agrícoles per part de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat.

En este sentit, s’ha intensificat la coordinació amb aquest organisme per a reforçar el suport de les brigades de Divalterra, distribuint les unitats operatives en zones d’especial risc d’incendis.

Els efectius, que romanien confinats en els seus domicilis i mobilitzables per a casos d’emergència, hauran de seguir un protocol especial d’actuació elaborat amb motiu de la crisi sanitària provocada pel coronavirus COVID-19.

Este document conté mesures per a la protecció de la salut del col•lectiu de brigadistes i la minimització del risc de contagi, a més de les directrius per a la utilització de les eines de treball i elements de protecció individual (EPI’s), per als quals s’ha adquirit el material necessari per a la seua desinfecció.

Tasques de vigilància preventiva

Les brigades compten amb punts de vigilància en zones altes del territori valencià que els permeten albirar una àmplia superfície de terreny forestal, i d’esta manera poder detectar situacions de risc que podrien desencadenar algun incendi.

De manera complementària, els brigadistes de la Diputació realitzen vigilància en ruta, què permeten també comprovar l’estat dels camins i pistes forestals pels quals han de transitar els vehicles d’emergència en cas d’incendi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 11 =