25n
25N
25N

Les brigades forestals de la Diputació incrementen les hores de silvicultura per a previndre incendis

Durant l’estiu, els efectius de Divalterra han sigut mobilitzats en 129 serveis, 55 dels quals van ser incendis forestals

Les brigades forestals de la Diputació incrementen les hores de silvicultura per a previndre incendis
04/10/2019 -

Les brigades forestals de la Diputació de València han représ, des de l’1 d’octubre, el pla de treball habitual per als mesos de tardor, hivern i primavera. Així, una vegada passat el període de màxim risc d’incendis forestals, els efectius de Divalterra dedicaran la totalitat de la seua jornada laboral habitual a la prevenció d’incendis forestals mitjançant treballs de silvicultura preventiva.

Quant als diumenges i festius, a més dels dies en què s’establisca el nivell de preemergència 3 per risc extrem d’incendis forestals, les brigades realitzaran exclusivament labors de vigilància, tant des dels punts fixos d’alta visibilitat com a través de rutes expressament dissenyades.

Les principals tasques silvícoles desenvolupades per les brigades forestals se centren en l’adequació de zones d’interfície urbana-forestal, l’obertura i manteniment de faixes auxiliars i àrees tallafocs, i actuacions al voltant de pistes forestals, llits i barrancs.

La valoració i priorització d’aquests treballs es duu a terme des d’una comissió de seguiment en la qual estan representats el Consorci Provincial de Bombers, el servei de Medi Ambient de la Diputació de València i el servei de Brigades Forestals de Divalterra.

Mobilitzacions a l’estiu

Quant als mesos d’estiu, els efectius de Divalterra han sigut mobilitzats en 129 serveis entre l’1 de juny i el 30 de setembre, dels quals 55 corresponen a incendis forestals. En aquests casos, els brigadistes són mobilitzats pel Consorci Provincial de Bombers, actuant com a serveis complementaris en incendis, on centren el seu treball en labors de perimetratge i la creació de reguardes després del foc.

Una altra de les labors principals durant l’estiu han sigut les comprovacions de fum, que han sumat 44 serveis, i que permeten detectar columnes de fum que poden ser indicadores de l’inici d’un incendi forestal; disminuint així el temps de resposta.

Així mateix, les brigades han col·laborat en set serveis relacionats amb la cerca de persones i han retirat arbres caiguts que obstaculitzaven el pas de vehicles en altres huit actuacions. Ja el mes de setembre, el temporal de pluja que va afectar el territori valencià ha ocasionat multitud d’incidències en les quals continuen treballant les brigades de Divalterra.

En estos casos, els efectius de la Diputació centren els seus treballs en la retirada de restes vegetals, traga d’aigua i neteja de barrancs, calçades i espais públics, a més d’oferir assistència i ajuda al personal afectat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + sis =