25n
Orgull
Orgull

Les brigades forestals de la Diputació se sumen al dispositiu contra incendis de la Generalitat

Aquest dispositiu està format pels bombers forestals de la Generalitat, els tres consorcis provincials de bombers, l’UME, la Guàrdia Civil, policies locals i la Policia de la Generalitat

Les brigades forestals de la Diputació se sumen al dispositiu contra incendis de la Generalitat
02/06/2021 -

La Diputació de València continua avançant en el procés d’absorció, a través del Consorci Provincial de Bombers, de les brigades forestals de Divalterra, empresa pública que es troba en fase de dissolució i els treballadors dedicats de la qual a la prevenció d’incendis s’integraran en aquest consorci.

L’últim pas donat a respecte ha sigut la incorporació dels brigadistes al Pla de lluita contra incendis forestals previst per a aquest estiu 2021, coordinat per la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat, i del qual forma part del Consorci Provincial de Bombers.

Cal destacar que, a pesar que el Consorci Provincial de Bombers assumirà la gestió directa de les brigades forestals i dels més de 500 empleats que fan treballs de silvicultura i prevenció d’incendis, fins ara ja venia funcionant un comandament únic entre els dos cossos, el qual prenia les decisions en matèria de prevenció i extinció d’incendis a la província.

Funcions dels brigadistes

El dispositiu especial contra incendis coordinat per la Generalitat, està integrat també per 56 unitats de bombers forestals de la Generalitat, 45 autobombes, 9 helicòpters i 9 avions, mitjans de prevenció de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica, els efectius dels tres consorcis provincials de bombers, personal de l’UME, Guardia Civil i policies locals dels diferents ajuntaments, així com la Policia de la Generalitat.

Dins del dispositiu, les funcions que realitzaran els brigadistes impliquen intensificar la vigilància, amb el propòsit de minimitzar el temps de resposta davant qualsevol emergència.

D’aquesta manera, es realitzaran labors habituals de silvicultura al matí, centrant-se en la vigilància en horari vespertí. Així mateix, els dies en què s’haja establit preemergència per risc extrem d’incendis forestals, a més de diumenges i festius, les brigades es dedicaran exclusivament a labors de vigilància, tant des dels punts assignats com en ruta.

Dins de les labors desenvolupades durant els dies de vigilància, adquireixen especial rellevància les comprovacions de fum. Així, quan una brigada albira una columna de fum sospitosa, s’encarrega de donar l’avís al Consorci Provincial de Bombers i acudir a la zona per a comprovar si es tracta d’una situació de perill real.

En cas que siga necessari, sempre per mandat de Bombers, els brigadistes de la Diputació realitzen una primera intervenció d’emergència amb eina manual, evitant així un possible incendi forestal.

D’altra banda, les brigades de Divalterra també realitzen en període de vigilància un seguiment de les tempestes amb aparell elèctric per a observar, en la mesura que siga possible, la caiguda dels llamps, ja que en el cas de tempesta seca la probabilitat d’incendi forestal és molt alta.

Per això, es presta especial atenció en les zones afectades i es visiten per a comprovar si hi ha algun llamp latent que puga desencadenar un incendi; el qual es pot produir diversos dies després d’haver caigut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 7 =