25n
25N
25N

Les brigades forestals de la Diputació condicionen les àrees recreatives

Les brigades forestals de la Diputació condicionen les àrees recreatives
15/06/2020 -

Les brigades forestals de la Diputació de València treballen en la posada a punt de diferents àrees recreatives de la muntanya valenciana, amb l’objectiu de reduir el risc d’incendis forestals. Els efectius de Divalterra fan treballs de condicionament com per exemple desbrossament, poda i clareig selectiu de la vegetació, davant la previsió que en les pròximes setmanes les zones públiques puguen tornar a acollir visitants.

Algunes d’aquestes actuacions ja s’estan duent a terme o s’iniciaran de manera imminent, com és el cas d’Andilla, on s’està treballant en les àrees recreatives de La Tejería, Fuente del Señor i El Puntalico; a Xeraco, a la zona del Mirador d’Aus; al paratge de l’ermita de Llutxent, així com a l’àrea recreativa de Cabiscol de Villar del Arzobispo; l’Azud i Fuente del Saz a Tuéjar; el Parc de la Seda d’Almoines; l’àrea recreativa partida Salines, a Manuel, o la Muntanyeta dels Pins a Benicull de Xúquer.

Així mateix, estan previstes noves actuacions en aquesta mena de paratges, amb l’objectiu que estiguen en les millors condicions en els mesos d’estiu, quan el risc d’incendis forestals és major.

Actuacions recurrents

Amb l’objectiu de reduir tràmits burocràtics i millorar l’efectivitat de les actuacions, el full de ruta de les brigades forestals recull actuacions classificades com a “recurrents”, especialment en àrees recreatives, espais d’elevada afluència i zones d’interfície urbanoforestal.

Així, una vegada sol·licitats per l’ajuntament i acceptats per la Comissió de Seguiment –en la qual estan representats el Consorci Provincial de Bombers, el Servici de Medi Ambient de la Diputació i Brigades Forestals de Divalterra– aquests treballs s’executen sense necessitat de fer noves sol·licituds, per la qual cosa automàticament passen a formar part del pla de treball anual.

Increment d’hores de vigilància

Del 15 de juny fins al pròxim dia 30 de setembre, les brigades forestals modifiquen el seu pla de treball habitual per a incrementar les hores dedicades a vigilar la muntanya amb la finalitat de detectar possibles situacions de risc.

D’aquesta manera, els efectius de Divalterra realitzaran treballs habituals de silvicultura al matí, centrant-se en la vigilància en horari vespertí. Així mateix, els dies en què s’haja establit nivell de preemergència 3 per risc extrem d’incendis forestals, així com els diumenges i festius amb nivell de preemèrgencia 2, les brigades es dedicaran exclusivament a labors de vigilància, tant des dels punts assignats com en ruta.

Les brigades forestals de Divalterra formen part del dispositiu de Prevenció i Extinció d’Incendis Forestals coordinat per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, junt amb altres organismes competents en la lluita contra el foc, com el Consorci Provincial de Bombers; la Conselleria de Medi Ambient; Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; Guàrdia Civil i Policia Autonòmica, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + setze =