25n
25N
25N

Bravo trasllada als ajuntaments l'esborrany del decret que regularà les mesures de seguretat a les platges valencianes

Bravo trasllada als ajuntaments l'esborrany del decret que regularà les mesures de seguretat a les platges valencianes
22/05/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest divendres amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, en una trobada en el qual també han participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i representants de les conselleries de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i de Sanitat Universal i Salut Pública.

Bravo ha traslladat a l’organisme que representa als consistoris l’esborrany del decret per a salvaguardar la seguretat i millorar la coordinació d’emergències i la protecció civil a les platges de la Comunitat Valenciana que, aquest mateix divendres, ha sigut aprovat pel Ple del Consell per a la seua tramitació per la via d’urgència.

Bravo ha explicat que la norma és “l’instrument necessari per a gaudir de les platges el pròxim estiu amb les màximes garanties de seguretat per a tota la ciutadania en el marc de les competències de Protecció Civil”. També ofereix un marc normatiu per a la coordinació de les emergències ordinàries i extraordinàries “com és el cas de l’actual pandèmia” a les platges de la Comunitat, segons la consellera.

“El document introdueix -ha assenyalat la consellera- un marc de seguretat jurídica per a tindre uns instruments potents que ens permeten donar una major seguretat per a la ciutadania, respectant absolutament les competències que tenen altres departaments així com les municipals perquè la Generalitat actuarà com un òrgan coordinador”. Els consistoris disposaran d’una setmana per a fer arribar les seues aportacions i suggeriments al decret.

Cada ajuntament, segons recull el decret, haurà d’elaborar un pla de contingència específic per a garantir les mesures de seguretat mentre dure l’amenaça de la COVID-19. Per això comptaran amb les pautes recollides en la guia elaborada per Turisme i que s’ha realitzat sota la coordinació d’un grup d’experts.

Una vegada aprovat cada pla en el seu respectiu ple municipal, es remetran a la Conselleria de Justícia en un termini de quinze dies.

D’altra banda, la nova norma contempla que, en el termini de sis mesos, els consistoris hauran d’elaborar un pla de Salvament i Seguretat que posteriorment hauran d’inscriure en el Registre de Plans d’Autoprotecció de la Generalitat i que comptarà amb un informe per part de la Comissió de Protecció Civil.

D’aquesta manera, es facilitarà una adequada coordinació per part de l’Agència de Seguretat de les situacions de relacionades amb les Emergències o amb actuacions de Protecció Civil”.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha oferit a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies “tota l’ajuda de la Generalitat” perquè els ajuntaments puguen elaborar aquests plans de contingència. Per a la consellera, “en aquests moments extraordinaris és fonamental estrényer la col·laboració entre administracions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

Informacion coronavirus