25n
25N
25N

Bravo sol·licitarà al Ministeri de l'Interior la cobertura 'urgentíssima' de baixes de la Unitat Adscrita per a arribar als 500 efectius

Bravo sol·licitarà al Ministeri de l'Interior la cobertura 'urgentíssima' de baixes de la Unitat Adscrita per a arribar als 500 efectius
21/08/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que sol·licitarà al Ministeri de l’Interior la cobertura “urgentíssima” de les baixes que existeixen en la Unitat Adscrita a la Comunitat Valenciana del Cos Nacional de Policia”. Així ho ha posat de manifest després de la reunió que ha mantingut amb la comissària de la Unitat, Marisol Conde, a Castelló.

La consellera ha explicat que “es necessita com a mínim aconseguir els 500 efectius” que marca el conveni de creació d’aquest cos de seguretat perquè, durant la pandèmia, “s’ha revelat com un element estratègic fonamental” per a fer complir les mesures contra la propagació de la COVID-19.

En aquest sentit, la Unitat Adscrita va dur a terme 126.183 actuacions relacionades directament amb la pandèmia durant la vigència de l’estat d’alarma entre el 14 de març i el 20 de juny. Entre elles, la custòdia de 101 combois amb material sanitari; 7.263 serveis de vigilància; 22.048 controls de vehicles i 26.619 inspeccions de negocis, entre altres.

Posteriorment, des que el passat 26 de juliol entrara en vigor el decret que regula el règim sancionador de mesures contra la propagació de la COVID-19, la Policia de la Generalitat ha interposat un total de 496 denúncies per no usar o l’ús incorrecte de la mascarete-unes 20 al dia- en els espais on és obligatori.

Aquestes sancions formen part de les 1.108 advertiments que agents de la Unitat Adscrita han dut a terme amb el mateix propòsit. Cal recordar que el decret estableix que la multa per aquesta infracció ascendeix a un màxim de 100 euros.

A més, des del 22 de juny, quan es va alçar l’estat d’alarma, la Policia de la Generalitat ha dut a terme actuacions en 82 localitats de la Comunitat Valenciana: 33 a Castelló, 29 d’Alacant i 20 de València.

En aquest sentit, ha tingut especial rellevància en aquest desplegament la inspecció d’establiments. Així, en dos mesos s’han inspeccionat 2.482 locals, dels quals 294 han sigut proposats per a sanció per no complir amb alguna mesura contra la propagació de la COVID-19 o per vulnerar algun aspecte de la Llei d’Espectacles.

D’altra banda, la Unitat Adscrita, en el període comprés entre el 22 de juny i el 20 d’agost, ha identificat a un total de 4.657 persones de les quals han sigut detingudes 18 d’elles. També ha alçat 142 actes per tinença il·lícita d’armes o drogues, altres 15 per desobediència i falta de respecte a l’autoritat i altres 3 per infraccions en matèria de seguretat viària.

Els locals d’oci nocturn han merescut una atenció especial per part de la Policia Autonòmica en coordinació amb la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les diferents policies locals valencianes. D’aquesta manera, la Unitat Adscrita ha augmentat els efectius destinats a la inspecció d’aquests establiments i, durant els tres caps de setmana d’aquest mes d’agost, s’han inspeccionat 482 locals, dels quals en el 15% (72) es va detectar algun tipus d’infracció.

Per tot això, la consellera ha volgut “reconéixer l’esforç que els i les agents de la Unitat Adscrita han realitzat durant els últims mesos en què han demostrat una vegada més la seua i la seua professionalitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − tretze =