Bravo sobre la seua comissaria i la d'Oltra: "No es tracta d'egos sinó de protegir a víctimes de violència de gènere"

Guardar

bravo_ep
bravo_ep

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha coincidit aquest divendres amb la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que els projectes de tots dos departaments especialitzats en violència de gènere "no són excloents", al mateix temps que ha sostingut que "no es tracta d'egos ni de protagonismes, sinó de protegir a les víctimes". "No ens podem permetre ni una morta més, i menys una que haguera denunciat", ha emfatitzat.

Així s'ha pronunciat aquest divendres la també titular d'Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques en una trobada amb els mitjans destinat a informar del treball realitzat en la Ciutat de la Justícia de València --un any després de l'incendi que va afectar aquestes instal·lacions-- i de les inversions d'aquest departament en matèria de seguretat en les seus judicials de la Comunitat Valenciana.

A preguntes dels periodistes sobre aquestes discrepàncies amb Oltra, la consellera de Justícia ha recordat que aquest passat dijous es va reunir la comissió interdepartamental contra la violència de gènere, en la qual Oltra va assegurar que no s'havia produït "cap aspror" amb Bravo i va considerar compatibles la comissaria especialitzada i l'oficina que planteja Igualtat annexa al Centre Dona 24Hores.

En el marc d'aquesta trobada, ha explicat Bravo, es va adonar del seguiment dels objectius del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista desenvolupats per cada conselleria i, concretament, va proporcionar la informació relativa a les actuacions dutes a terme per Justícia. Algunes d'elles no estaven incloses en el pacte, ha ressaltat, com garantir a les víctimes l'assistència d'un procurador des del moment de la denúncia o seccions especialitzades en violència de gènere en els instituts de medicina legal.

"MILLOR COORDINACIÓ AMB ELS ÒRGANS JUDICIALS"

Així mateix, ha indicat que va explicar "la necessitat d'integrar tots els recursos des del moment inicial" del procés que comença amb la denúncia per violència de gènere, per la qual cosa ha defensat que "crear un centre de recepció de denúncies en seu judicial permetria una millor coordinació amb els òrgans judicials".

La consellera ha assenyalat que "segueix havent-hi un gran dèficit de formació en les forces i cossos de seguretat de l'estat, sobretot en l'àmbit inicial, en el que és la incoació de l'atestat, la qual cosa provoca també algunes disfuncions quant a la informació" i ha estimat que "un centre especialitzat és una garantia de coordinació dels recursos i major especialització".

Així, ha apuntat que en la interdepartamental es va acordar crear una Comissió tècnica per a coordinar a les administracions implicades i per a aconseguir una "comunicació molt més fluida en la coordinació", també amb el Ministeri d'Interior, que "també haurà de decidir com destina els seus recursos", ha indicat.

Així, ha assegurat que la comissaria que planteja Justícia i l'oficina que projecta Igualtat "no són projectes excloents" i ha rebutjat "entrar a comparar-los", encara que sí que ha destacat que la comissaria explica "ja d'inici amb el suport del Ministeri d'Opinió".

A més, ha sostingut que, en aquesta qüestió, "no es tracta d'egos ni de protagonismes, es tracta de protegir a les víctimes". "No ens podem permetre ni una morta més, i menys una que haguera denunciat", ha resolt.

Destacats