25n
Orgull
Orgull

Bravo reivindica que els poders públics lideren 'activitats d'alt valor afegit i socialment inclusives' al costat d'empreses i persones emprenedores

Bravo reivindica que els poders públics lideren 'activitats d'alt valor afegit i socialment inclusives' al costat d'empreses i persones emprenedores
08/07/2021 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que la crisi provocada per la COVID-19 ha ensenyat que el paper del públic “va més enllà d’atendre les conegudes fallades del mercat” i que els poders públics han de “liderar, al costat d’empreses i emprenedors i amb la complicitat dels sindicats, activitats d’alt valor afegit amb pautes socialment inclusives”.

Així s’ha expressat durant el seu discurs de clausura de les Jornades sobre l’Acord per a la Millora de l’Economia i l’Ús de la Comunitat Valenciana organitzades per la UGT-PV que s’ha celebrat aquest dijous a València. Cal recordar que aquest acord va ser signat el passat 29 de març per part de la UGT, Comissions Obreres i la Confederació Empresarial Valenciana sota els auspicis de la Generalitat.

La consellera ha dit que aquesta iniciativa “és un magnífic exemple de les possibilitats de la concertació útil i el diàleg social en un context com l’actual en el qual, més que mai, la ciutadania reclama consensos i lideratges per part dels representants públics”.

De fet, Gabriela Bravo ha recordat que el mateix Acord no limita el paper de l’Administració com a generadora d’ocupació pública, perquè “el públic va molt més enllà del treball directe quan es tracta de garantir unes condicions laborals dignes i una ocupació de qualitat”.

Per a la consellera, els “danys causats per la COVID-19 obliga les Administracions a donar una resposta adequada, però també el sector privat ha d’acostar el muscle perquè, en aquesta crisi, ningú pot quedar-se arrere ni ningú ha de quedar-se al marge”. D’aquí ve que la Generalitat estiga implementant mesures “per a millorar la nostra administració i que estiga a l’altura dels reptes que tenim al davant”.

Segons Bravo, en la Comunitat Valenciana s’ha produït un “canvi radical” respecte a la reputació institucional que s’arrossegava com demostra el fet que, en l'”Índex de Qualitat dels Governs Subnacionals” que elabora la Universitat de Göteborg (Suècia) per a la Unió Europea, la regió haja passat de ser de les últimes d’Espanya a formar part del grup de cap al costat de Castella-la Manxa i Balears “quan es valora la percepció cívica i dels agents socials en àmbits com la corrupció, la imparcialitat i o la qualitat dels serveis públics en els àmbits de la salut, l’educació o el compliment de la llei”.

“Cal configurar a l’Administració com un eix tractor per a la recuperació econòmica i social i com una palanca de la competitivitat i el creixement econòmics” ha dit la consellera que ha afegit que per a aconseguir aquest objectiu “la flexibilitat en el funcionament i la millora de les capacitats de gestió són clau”. Per això, el gran debat polític no és ja el de la grandària i la funció del públic en l’economia sinó el de la seua qualitat executiva.

Sobre aquest tema, la consellera ha esmentat les iniciatives que està duent a terme el seu departament per a millorar l’Administració Valenciana com l’Informe del Grup de Treball per a l’estudi i proposta de mesures de modernització de l’Administració de la Generalitat. Aquest treball analitza cinc eixos (contractació pública, gestió de convenis, organització, simplificació administrativa o prevenció d’irregularitats) per al qual es formulen 18 línies d’actuació i 63 propostes d’actuació per a, entre altres millores, agilitar la tramitació i reduir la burocràcia.

També ha destacat l’aprovació dels ‘Plans Agilita’ i el desenvolupament del portal web de l’Oficina de Simplificació Administrativa la versió de proves de la qual es posarà en marxa a la volta de l’estiu.

Finalment, Bravo s’ha referit al nou marc normatiu per a les plantilles de la Generalitat amb la nova Llei de Funció Pública aprovada el passat 16 d’abril que permetrà desenvolupar una política de personal diferent i més eficient.

“El sector públic no és el problema, sinó que ha de ser part de la solució. I per a això necessitem estratègies que perseguisquen una governança pública imparcial, íntegra i, sobretot, efectiva”, ha conclòs Gabriela Bravo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 6 =