25n
Orgull
Orgull

Bravo reclama que s'eliminen les taxes de reposició per a acabar amb l'excés de temporalitat en l'ocupació pública

Bravo reclama que s'eliminen les taxes de reposició per a acabar amb l'excés de temporalitat en l'ocupació pública
24/06/2021 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública ha reclamat que s’eliminen les taxes de reposició que encara continuen vigents per a acabar amb l’excés de temporalitat en les plantilles de la Generalitat Valenciana. Així ho ha defensat durant la seua intervenció en la Conferència Sectorial d’Administració Pública, celebrada aquest dijous mitjançant videoconferència i que ha sigut presidida pel ministre del ram, Miquel Iceta.

En la trobada, en el qual també ha participat la resta d’autonomies, s’ha debatut sobre la reforma que el Govern central pretén dur a terme per a reduir la temporalitat en les administracions públiques a un màxim del 8%. Aquesta reducció afectaria les places de caràcter estructural que estiguen ocupades ininterrompudament des de, almenys, el 31 de desembre de 2017 i que no s’hagen vist incloses en els processos d’estabilització dels anys 2017 i 2018 previstos en els Acords per a la Millora de l’Ocupació Pública.

Bravo ha recordat que “la qüestió de la temporalitat cal abordar-la d’una manera transversal i estudiant fonamentalment quines són les seues causes, ja que en moltes ocasions no es tracta d’un problema d’abús sinó, com en el cas de l’administració valenciana, la gran majoria són places estructurals”.

Per a la titular de Funció Pública, no es poden plantejar mesures per a reduir la temporalitat sense abordar la supressió de taxes de reposició que impedeixen a les comunitats autònomes elaborar un pla de recursos humans concorde a les seues necessitats. Bravo ha recordat que “aqueixes taxes són les que han impedit i impedeixen generar ocupació estable”.

La consellera ha demanat tractar aquesta qüestió de manera conjunta amb el Ministeri d’Hisenda perquè s’eliminen, o almenys es permeta una major flexibilització de les taxes de reposició. Bravo ha assegurat que l’amortització d’aqueixes places als 3 anys generarà un problema a l’hora d’executar les polítiques públiques.

Quant a les proves d’accés a l’ocupació pública en les quals participen els treballadors i treballadores interins, Bravo s’ha mostrat partidària de “donar una major importància a les habilitats que han pogut adquirir aquests treballadors i treballadores en l’acompliment de la seua experiència en l’Administració, enfront de la part memorística més convencional, sempre dins dels criteris marcats pel Tribunal Constitucional”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − nou =