25n
25N
25N

Bravo traslladarà al Govern central la "necessitat" que els col·legis compten amb una assignatura d'Igualtat

Bravo traslladarà al Govern central la "necessitat" que els col·legis compten amb una assignatura d'Igualtat
30/01/2020 -

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha avançat que té intenció de traslladar al Govern central la “necessitat” que els col·legis compten amb una assignatura d’Igualtat per a “educar en respecte, en no discriminació i en no exclusió de l’altre”, ha dit.

Bravo s’ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de presentar el Pla d’eficiència energètica en seus judicials de la Comunitat, en ser preguntada per la petició que va fer aquest dimarts que s’instaure l’assignatura d’Igualtat en els centres escolars davant l’aparició de “certes forces immobilistes que exigeixen un veto parental”.

La consellera ha insistit que és “necessari” una assignatura d’Igualtat, independentment de la seua nomenclatura, “però sí que és molt important que forme part del currículum”, ha subratllat.

“Ho faré arribar al Govern”, ha dit, per a agregar que té “molt interés” a reunir-se amb la ministra d’Igualtat, que té competències en matèria de violència de gènere, perquè la conselleria té un “marc important de treball” en la protecció i defensa dels drets de les víctimes de violència.

Al seu entendre, “no es pot permetre deixar sola a una dona que fa el pas, que presenta una denúncia”. “Les institucions –ha afegit– hem de treballar perquè el sistema siga més eficient, més eficaç i aconseguim erradicar aquest greu problema”, ha reiterat.

Bravo ha reiterat que la lluita contra el terrorisme masclista “ha de ser transversal” i cal actuar “de manera decidida” en la prevenció. Així, opina que cal posar el focus en l’educació dels fills. “Sóc conscient que l’educació és una tasca compartida, on la part més important correspon a la família”, ha asseverat, però “cal reflexionar en el que està passant”.

“Quan continuem trobant greus problemes de maltractament en àmbits quasi fins a escolar, crec que suposa una emergència en la qual hem d’actuar de manera decidida”, ha afirmat, i ha agregat: “Per a mi és tan important que el meu fill sàpia matemàtiques com que tinga aqueixa educació en valors democràtics, de respecte, de tolerància, d’inclusió de l’altre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus