25n
25N
25N

Bravo insta al conjunt d'operadors jurídics a potenciar la mediació

La resolució de conflictes mediats és “un 76% més barat i cinc vegades més ràpids”, segons la Consellera

Bravo insta al conjunt d'operadors jurídics a potenciar la mediació
16/12/2019 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo ha instat al conjunt d’operadors jurídics -i especialment a jutges i jutgesses- al fet que potencien la mediació perquè aquesta forma alternativa als tribunals de resolució de conflictes és “un 76% més barata i cinc vegades més ràpida que els processos judicials normals”.

Bravo s’ha expressat així en l’obertura de la jornada informativa sobre mediació intrajudicial familiar, civil i penal organitzada pel Consell General del Poder Judicial i la Generalitat a la Ciutat de la Justícia de València.

Bravo ha explicat que existeixen molts plets que no arriben als tribunals i es resolen per altres vies, els denominats mètodes alternatius de solució de conflictes, que inclouen alternatives com la mediació, la negociació, la conciliació i l’arbitratge.

No obstant això, alguns dels quals sí que arriben poden derivar-se cap a aquest mètode si els jutges, magistrats, fiscals i lletrats de l’Administració de Justícia tenen la confiança suficient en la mediació i la garantia que el problema no els serà retornat sense resoldre uns mesos després.

Per a això, segons la consellera, “la Comunitat Valenciana compta amb la seua pròpia Llei de Mediació i, l’any que ve, estarà llest el reglament que contempla el seu desenvolupament normatiu”.

D’aquesta forma, els operadors jurídics “podran depositar la seua sencera confiança en el sistema per a derivar a ell aquells casos que complisquen amb els requisits, amb totes les garanties que emanen del nostre Ordenament Jurídic”.

Segons Gabriela Bravo, la mediació no sols suposa un estalvi en temps i diners, “sinó que també facilita les solucions a mesura dels interessats perquè si el procés judicial pot frustrar les expectatives d’una o de les dues parts enfrontades, la mediació assegura que els conflictes poden resoldre’s si tots els protagonistes queden satisfets amb la solució”.

“Per això -ha dit la consellera- són tan importants trobades com aquest i els que estan previstos per a aquesta setmana en les seus judicials d’Alacant, Castelló i Elx en els quals s’aprofundiran sobre el desenvolupament de la Llei de Mediació perquè el conjunt d’operadors jurídics la coneguen i assumisquen com una via més que respecta els principis de confidencialitat, imparcialitat, neutralitat i cooperació amb l’Administració de Justícia”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =

art en blanc