25n
Orgull
Orgull

Bravo destaca que el requisit del valencià serà "raonable i proporcional" per a accedir a un lloc de la Generalitat

Bravo destaca que el requisit del valencià serà "raonable i proporcional" per a accedir a un lloc de la Generalitat
23/06/2021 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que els criteris per a l’elaboració del reglament que regularà el nivell de competència lingüística per a accedir a un lloc de treball en la Generalitat seran “raonables i proporcionals en la línia que ha marcat el Tribunal Constitucional”.

La consellera s’ha expressat després de l’acte de constitució de la Comissió d’Estudi per a l’Acreditació de la Competència Lingüística en la Funció Pública Valenciana que s’ha celebrat aquest dimecres a València.

Aquesta comissió s’encarregarà de proposar els criteris generals que serviran de base per a regular l’acreditació dels coneixements de valencià que seran necessaris per a participar en els processos de selecció del personal al servei de la Generalitat.

“Aquest és un dia important -ha dit la consellera- perquè teníem un deute històric pendent, ja que érem l’única comunitat autònoma amb dues llengües que no tenia incorporada a la llei l’exigència de capacitació lingüística”

La comissió, composta per deu persones, està presidida per Emili Sampio, sotssecretari de Presidència de la Generalitat, amb Belén Cardona, sotssecretària de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública com a coordinadora. Els vocals són Miguel Soler, secretari autonòmic d’Educació; David Alfonso, director general de Funció Pública; Vicente Serra, subdirector d’Ordenació i Règim Jurídic; Rubén Trenzano, director general de Política Lingüística; Eva Coscollá, sotssecretària de la Conselleria d’Educació; Gemma Lluch, catedràtica de Filologia Catalana de la Universitat de València; Antoni Mas, professor titular de Sociolingüística del departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i Gràcia Mateu, subdirectora general de l’Institut Valencià d’Administració Pública.

Aquesta comissió es crea per a complir amb el que s’estableix en la nova Llei de la Funció Pública Valenciana, aprovada el passat 16 d’abril, que diu que, en el termini d’un any des de la seua entrada en vigor, s’elaborarà un reglament que determinarà quin grau de coneixements de valencià seran exigibles segons els perquè-tos als quals s’oposite. D’aquesta manera, la comissió elaborarà els criteris que es desenvoluparan en el reglament que estarà aprovat en el termini d’un any.

“No volem que el valencià es convertisca en un element de confrontació -ha dit la consellera- que és en el que l’ha convertit l’oposició” menja-tendisc, al seu judici “una greu irresponsabilitat”. Per a Gabriela Bravo, “el valencià és un senyal d’identitat i una riquesa cultural que tenim l’obligació de fomentar sense provocar cap mena de discriminació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 5 =