Gabriela Bravo destaca que les 800 llits dels tres nous hospitals modulars augmenten en un 9% la capacitat dels hospitals valencians

La consellera de Justícia explica que aquests centres, alçats en 30 dies, "són fruit de la planificació per a evitar un col·lapse sanitari que poguera retallar els drets dels valencians i valencianes"

Guardar

fotonoticia_20200418131037_1920
fotonoticia_20200418131037_1920

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que les quasi 800 llits amb les quals compten els tres hospitals modulars que l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha desplegat a les tres capitals de província "suposa un augment del 9 per cent de la capacitat d'assistència dels hospitals valencians i d'un 29 per cent respecte als llits lliures que es disposaven a l'inici de la crisi". Així ho ha explicat després de visitar, al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, l'hospital modular de la Fe de València.

"El 17 de març, dels 8.952 llits hospitalaris de la xarxa pública valenciana estaven lliures un total de 2.774, per això, des del Consell, en cap concepte, podíem permetre que el contagi massiu rebentara les costures de les nostres infraestructures sanitàries", ha dit la consellera. "Per aquest motiu ens plantegem la construcció d'aquests centres des del punt de vista del tractament d'una emergència, per a la qual calia actuar amb rapidesa i determinació per a augmentar de manera sòlida i duradora la capacitat d'assistència sanitària de la Comunitat Valenciana".

Per aquest motiu, després de l'anunci el 19 de març per part del president de la Generalitat, Ximo Puig, de construir els tres hospitals modulars, "han passat només 30 dies", ha recordat Bravo i, després d'aquest temps, "comptem amb centres sanitaris que ofereixen tots els estàndards d'habitabilitat i funcionalitat per a l'assistència sanitària durant un llarg període de temps i que, al seu torn, ens permetran que els hospitals convencionals puguen recuperar la seua activitat habitual".

Els tres centres temporals s'han alçat en solars contigus a l'Hospital La Fe de València, l'Hospital General Universitari d'Alacant i l'Hospital General Universitari de Castelló i compten amb una capacitat conjunta de 798 llits, de les quals, 370 són a l'hospital de València, 240 en el d'Alacant i 188 en el de Castelló.

Els tres disposen de sistemes de climatització, conducció centralitzada de gasos medicinals, connexió al sistema de clavegueram, així com la seua pròpia xarxa de dades i elèctrica però, al seu torn, estan plenament operatius i integrats en els sistemes dels hospitals de referència dels quals ja formen part.

En les obres han participat 450 persones entre el personal de l'empresa pública instrumental TRAGSA així com muntadors, electricistes, lampistes, operaris de telecomunicacions i bombers de la Generalitat.

Tal com ha explicat la consellera Bravo, les tres parcel·les tenen una superfície conjunta de més de 15.000 metres quadrats sobre les quals s'han muntat 752 mòduls de 6 per 3 metres cadascun (180 mòduls a Castelló, 255 a Alacant i 317 a València). En total, s'han utilitzat 20.645 metres lineals d'alumini i 16.910 metres lineals de ferro. Els mòduls estan coberts amb 28.200 metres quadrats de lona, és a dir, material suficient per a cobrir la gespa de tres camps de futbol.

En aquest sentit, la consellera ha insistit que la capacitat dels hospitals modulars per a romandre muntats i operatius durant molt de temps "ens permetrà alleujar la pressió assistencial sense hipotecar l'ús habitual d'altres instal·lacions com a recintes firals o poliesportius a mesura que es vaja recuperant la normalitat".

El cost del muntatge dels tres centres modulars ronda els 4,8 milions d'euros i "estan dissenyats perquè puguen ser desmuntats i emmagatzemats per a un ús posterior en una altra emergència i especialment les relacionades amb el canvi climàtic, si arribara el cas", ha conclòs la consellera.

Arxivat a:

Destacats