25n
25N
25N

Bravo creu que els delictes de sedició i rebel·lió tenen penes "desproporcionades" i veu "adequada" una revisió

Diu que Delgado exercirà el seu càrrec “des de la independència” encara que calia sentir la necessitat de garantir l’aparença d’imparcialitat

Bravo creu que els delictes de sedició i rebel·lió tenen penes "desproporcionades" i veu "adequada" una revisió
28/01/2020 -

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, considera que els delictes de sedició i rebel·lió recollits en el Codi Penal tenen penes “desproporcionades” i veu “adequada” una revisió, tal com remena el Govern central de Pedro Sánchez.

Bravo s’ha pronunciat en aquests termes en un desdejuni informatiu de la tribuna ‘Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània’ en ser preguntada per la seua opinió sobre les penes dels delictes de sedició i rebel·lió.

La consellera ha afirmat, a títol particular, que tots dos delictes “han tingut una pena desproporcionada”: “Aquesta és la meua visió, però no per l’esdevingut en els últims anys ni pel derivat de la sentència del ‘procés”, ha puntualitzat.

Al seu judici, són tipus penals que “tenen difícil encaix en el marc europeu” i des d’aqueixa condició de jurista considera que una revisió dels mateixos “sembla adequada”, ha dit. “Una altra qüestió –ha agregat– és l’oportunitat del moment, però el Parlament és sobirà i adoptarà les decisions que considere més oportunes”, opina.

D’altra banda, la consellera, preguntada pel nomenament de l’exministra de Justícia, Dolores Delgado, com a nova fiscal general de l’Estat, ha destacat que és una “excel·lent” fiscal que té un currículum “inqüestionable”.

S’ha mostrat “convençuda” que exercirà el càrrec “des de la independència que sempre ha defensat i amb plena autonomia més enllà de tot el soroll al qual hem assistit aquests dies”. En aquest punt, no obstant això, ha indicat que “a vegades no està de més escoltar els advertiments del Tribunal Europeu de Drets Humans quan parla de garantir no sols la imparcialitat, sinó també l’aparença d’imparcialitat”.

En qualsevol cas, al seu entendre, “el més important” és mirar al futur: “Crec que Dolores Delgado serà una bona fiscal general i estic segura que, malgrat les circumstàncies que van envoltar el nomenament, exercirà una gran labor per a una institució que ha estat massa anys injuriada. És una institució poc coneguda”, ha afegit.

“NO HA DESLLIGAT L’APOCALIPSI”

D’altra banda, Bravo, durant el seu discurs, s’ha referit a la situació política tant a Espanya com en la Comunitat i ha enaltit que hi haja un Executiu central format “gràcies a un complex procés de debat, negociació i consens amb totes aquelles forces polítiques que no s’han negat a dialogar”.

Ha indicat que el nou Executiu “no ha deslligat l’Apocalipsi ni tampoc ho farà en el futur”, al mateix temps que ha subratllat que “des de fa anys els processos electorals mostren una Espanya plural, que rebutja maneres jeràrquiques de convivència”, ha dit.

Bravo ha recordat que fa quatre anys i mig que es va integrar en el Consell, “nascut d’una coalició progressista que va posar rumb a una nova etapa amb reconstrucció social i econòmica”, ha asseverat. El govern del Botànic, ha afegit, “ha assumit amb responsabilitat la confiança en les urnes”.

Aquest executiu autonòmic, ha dit, “existeix per a donar resposta als problemes de la nostra societat, que és per al que es va inventar la política i per a encarar reptes: l’emergència climàtica, la lluita per la igualtat de la dona, la reducció de desigualtats i per a garantir drets d’immigrants i refugiats”.

“El Botànic és un govern plural i des d’aqueixa pluralitat hem aprovat el pressupost per a 2020 més elevat de la història de la Generalitat”, ha dit, per a agregar que “res impedeix replicar aquest model en l’àmbit estatal”. “La clau està a no tindre por al debat si amb ell es busca consens per a millorar les condicions de vida de la ciutadania. Aquesta és la recepta i, així, el primer Govern central de coalició caminarà per la senda de l’èxit”, ha asseverat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + vint =