caixa popular

El curtmetratge 'The Box' guanya el Premi especial Cortoons Festival

El curtmetratge 'The Box' guanya el Premi especial Cortoons Festival
30/04/2018 -

El Festival Internacional de Curtmetratges d’animació Cortoons finalitzà ahir l’edició d’aquest any amb el lliurament de premis als millors curtmetratges en les diferents categories, al Teatre Serrano de Gandia.

Els curtmetratges premiats van ser:
– Premi al millor curtmetratge internacional de menys de 4 minuts per a “The Kiss” de l’italià Adriano Candiago.
– Premi al millor curtmetratge internacional de 4 a 20 minuts per a “Black Holes” dels nord-americans Kewin Van der Meira i David i Laurent Nicolas.
– Premi per al millor curtmetratge espanyol per a “Viacruxis” d’Ignacio López Fàbregas.
– Premi al millor curt realitzat per escoles per “GP-to” dels francesos Maxime Gental, Zoé Pelegrín-Bomel, Edwin Leeds, Pulkita Mathur, Jonathan Valette i Catherne Lardé.
– Premi al millor curtmetratge valencià va ser “Impromptu” de Maria Lorenzo Hernández.
– Premi de l’Ajuntament de Gandia al millor curtmetratge europeu per a “Enough” d’Anna Mantzaris.
– Premi especial Cortoons Festival per a “The Box” de Dusan Kastelic.

L’edició d’enguany ha estat de rècord tant pel nombre d’assistents a les diferents projeccions i activitats complementàries que s’han realitzat, com pel nombre de curts rebuts. “Estem molt contents, el festival està totalment consolidat. Es van rebre 1.335 curtmetratges, de 82 països de tot el món, dels quals finalment van entrar a concurs 75. A més, la ciutadania va sumant-se a Cortoons, que era un desconegut quan va arribar a la nostra ciutat, però que veiem cada vegada atrau a més públic tant del món audiovisual i estudiants, com a públic en general. Estem davant d’un Festival molt complet i pioner a tot Espanya. Nosaltres estem molt contents d’acollir-lo, i li desitgem llarga vida a Cortoons”, afirma Diana Morant, Alcaldessa de Gandia.

El jurat va destacar enguany l’alt nivell dels treballs presentats. Un format per Óscar Gual Boronat, doctor en història i expert en còmics; Raúl González-Monaj, professor de Comunicació audiovisual i Belles Arts de la Universitat Politècnica de València; Stefano Argentero, autor i director independent i José Luis Moreno Maica, director adjunt d’audiovisuals i cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura.

El director del Festival, Alessandro D’Urso va agrair la tasca de tots els voluntaris, especialment dels alumnes del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, per tota la feina que han realitzat durant els quatre dies del Festival.

Des de l’organització es fa una primera valoració molt positiva del festival com apunta Joan Muñoz, regidor de Cultura de Gandia: “veiem que Cortoons es va afermant, sabíem que costaria una mica que la gent s’acostumara al fet que tenim un Festival d’aquesta categoria en Gandia i hem vist que comença a respondre. Ha estat realment emocionant poder veure projeccions com “Loving Vincent” o “Animal Crackers” en la nostra ciutat”.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 7 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018